Annons

Svenska Mötespriset: Thoresta Herrgård är Årets Mötesplats

zoom Thoresta Herrgård i Bro var en av flera vinnare när<br />
 Svenska  Mötespriset delades ut på måndagen.  Foto: Thoresta Herrgård
Thoresta Herrgård i Bro var en av flera vinnare när
Svenska Mötespriset delades ut på måndagen.
Foto: Thoresta Herrgård
NYHETER. När Svenska Mötespriset delades ut på måndagen var Thoresta Herrgård i Bro vinnare i prestigekategorin Årets Mötesplats. ”Det känns galet roligt", säger vd Pernilla Rehnberg.
Annons

Det var på Marstrands Havshotell på Västkusten som utdelningen av Svenska Mötespriset ägde rum för att premiera anläggningar i konferens- och mötesnäringen som har tänkt i nya banor och som inspirerar andra.

Thoresta Herrgård i Bro fick utmärkelsen Årets Mötesplats efter en framröstning bland kunder i konkurrens med 140 av Sveriges bästa mötesanläggningar.

Hur känns det?

– Det var galet roligt, vi har jobbat hårt i vårt lilla lag som är som en större familj, och nu fick vi utdelning för det som vi har lagt in, säger vd Pernilla Rehnberg.

Vad har ni lagt in?

–Mina kollegor utmanar sig och utvecklar sig själva varje dag för att göra skillnad för våra gäster.

Hur då till exempel?

– Det kan vara att du står på trappan och hälsar välkommen när de kommer, att du tar deras jacka, att du får dem att känna som att de kommer hem till någon. Sedan fortsätter den resan i allt vi gör under gästens vistelse.

–Vår devis är ”förstklassigt avslappnat”, vilket betyder att det ska vara hög nivå på allt ifrån service till mat och miljö, men ändå att avslappnat så att alla kan känna sig välkomna. Vissa gäster kommer till och med in och frågar om de ska ta av sig skorna, det är ett bra betyg.

Vad betyder utmärkelsen personalen och företaget?

– Det är ett kvitto på att det vi gör är rätt, och att vi ska fortsätta att utvecklas och det som ett lag – det är teamet som räknas, säger vd Pernilla Rehnberg.

 

Vinnare i övriga kategorier:

Årets Miljöinitiativ, Marstrands Havshotell

Årets Nytänkare, Nääs Fabriker

Årets Mötesrum, Bommersvik

Årets Medlem, Skogshem & Wijk

Årets Mötesplats, Thoresta Herrgård

Årets Mötesbokare, Anna Kaufeldt Hotell Kristina i Sigtuna

Årets Slussare dagskonferensanläggning, World Trade center

Årets Slussare logianläggning, Marstrands Havshotell

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...