Annons

”Transparens är en viktig grundpelare”

zoom Nätverket Hållbara Restaurangers medlemmar vill vara transparenta.   Foto: Hållbara Restauranger
Nätverket Hållbara Restaurangers medlemmar vill vara transparenta. Foto: Hållbara Restauranger
NYHETER. Nätverket Hållbara Restauranger nylanserar sin guide där du som restauranggäst kan syna medlemsrestaurangernas hållbarhetsarbete i sömmarna. Visionen är tydlig – nätverket vill förändra branschen i grunden.
Annons

Hållbara Restaurangers 65 medlemmar strävar efter att vara transparanta i sitt hållbarhetsarbete, och här är nätverkets uppdaterade restaurangguide en grundpelare.

– Du hittar samma information, men det är lättare att sortera fram just det du är intresserad av, berättar Julia Senninger på hållbarhetsbyrån U&We, grundare till nätverket.

Vill du se hur en specifik restaurang i nätverket jobbar för att minska sitt matsvinn, har kollektivavtal, är certifierad, eller hur de jobbar med vegetariska alternativ kan användaren hitta informationen i guiden.

– För oss är transparens en viktig grundpelare. Hållbarhet är inget mål, utan ett pågående arbete där man hela tiden kan förbättras. Att ärligt berätta hur det ser ut bakom kulisserna är för oss en viktig del i förändringsarbetet.

Hållbara Restauranger har vuxit starkt i Stockholm och i Umeå under förra året, men fler medlemmar eftersökes till samtliga lokala nätverk i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

För framtiden blickar nätverket över Sveriges gränser för att knyta internationella samarbetsband.

– Det är svårt om det är en eldsjäl som bär hela restaurangens hållbarhetsarbete på sina axlar, som sedan försvinner till en ny arbetsplats och hållbarhetsfrågan glöms bort, säger Julia Senninger och fortsätter:

– Arbetet med den transparanta restaurangguiden är vårt sätt att stötta våra medlemmar och systematisera hållbarhetsarbetet, så att hållbarhetsfrågan förankras i hela organisation, säger Julia Senninger.

Den nya restaurangguiden släpps på Hållbara Restaurangers hemsida i nästa vecka.