Annons

Visita kritiska till Skatteverkets besked

zoom
"Kravet på personalliggare måste bort", säger Visitas Jonas Siljhammar. Foto: Visita
NYHETER. Beskedet om att Skatteverket skjuter på den efterfrågade utvärderingen av personalligaren är en stor besvikelse för besöksnäringen. Visitas vd Jonas Siljhammar: Hög tid att presentera fakta”.
Annons

I flera år har besöksnäringen frågat efter bevis för personalliggarens påstådda effekter. Men, som Besöksliv avslöjade under tisdagen, skjuter Skatteverket utvärderingen på framtiden.

– Varje gång vi frågar Skatteverket efter personalliggarens effekter gömmer de sig med att en utvärdering är på väg. Men den kommer aldrig. Nu är det hög tid att presentera fakta, säger Jonas Siljhammar, vd Visita.

Utvärderingen skulle presenteras till årsskiftet, men skjuts fram så långt som ett år.

– Tidigare rapporter från Pwc och HUI visar att personalliggaren saknar den tänkta effekten. Samtidigt kostar kravet seriösa företagare miljontals kronor varje år och måste bort, säger Jonas Siljhammar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...