Annons

Vov! Vilken bokningssuccé med hundhotell på nyår

zoom En golden retriever blir ompysslad av VD:n Pernilla Johansson i väntan på att firandet ska börja.
En golden retriever blir ompysslad av VD:n Pernilla Johansson i väntan på att firandet ska börja.
NYHETER. Det blev en bokningssuccé när Clarion på Arlanda började sälja rum för skotträdda hundar på Nyårsafton. Efter att efterfrågan skjutit i höjden har man utökat med 370 platser inför kommande högtid. ”Vi har fått förfrågningar ända sedan nyårsdagen”, säger Pernilla Johansson, hotellets vd. 
Annons

Den 14 februari. Det är ett datum att lägga på minnet för alla med skotträdda hundar. Då släpps nämligen nyårshelgens rum för hundekipage på Clarion Hotell Arlanda.

– Förra året tog alla rum slut på fyra timmar. Intresset är minst lika stort i år, vi har fått förfrågningar ända sedan nyårsdagen, säger Pernilla Johansson, VD hotellet.

Utökat antal platser

Sedan Clarion Hotell Arlanda nyåret 2013 bestämde sig för att skapa en frizon för skotträdda hundar har hundägare vallfärdat hit. I början kunde man ta emot 200 hundar, i år finns det plats för 370 stycken.

– Vi fick idén från en gäst som checkade in med sin hund 2012. När gästen checkade ut fick vi veta att de valt oss eftersom man inte får skjuta nyårsraketer inom en mils radie från en flygplats, säger Pernilla Johansson.

I år firas det alltså femårsjubileum, och fler och fler hundekipage har strömmat till. Pernilla Johansson poängterar att Clarions vision om att utöka livskvalitén för sina gäster självklart även gäller för fyrbenta gäster. Därför får alla hundar en doggy-bag med hundmat, skålar och lite presenter när de checkar in. Hussar och mattar erbjuds nyårsmeny i restaurangen eller en särskild rumsservicemeny.

– Många av våra gäster kommer hit själva med sin hund, de har varit här flera nyårsaftnar och har fått nya vänner med tiden. Det innebär att vi ser hur nyfunna vänner sätter sig tillsammans och firar in det nya året, säger Pernilla Johansson.

Lugnt firande

250 rum står och väntar på djur och deras ägare. Resten av hotellets rum är avsedda för djurlösa gäster. Att inte alla rum kan bokas upp beror naturligtvis bland annat på allergirisken, och Pernilla Johansson är noga med att påpeka att alla rum allergisaneras efter helgen, som i år utökas med spännande föredrag, vilket innebär att hundägarna i år kan boka in sig en natt extra.

Firandet brukar gå lugnt till. Förmodligen lugnare än på andra ställen. Hundarna verkar kunna sin Magdalena Ribbing och det har hittills varken varit några barslagsmål eller högljutt skällande. Den enda incidenten som Pernilla Johansson kan minnas är när en hund misstog en dyrbar Ernst Billgrenstaty för en lyktstolpe.

– Den statyn kommer vi att ställa undan i år, konstaterar hon.