Nytt om namn

  • Hon går från lyxhotell till Holiday Club

    Ett skäl att Pernilla Gravenfors tar steget är att hon inte bara blir vd utan även delägare i Holiday Club. Och att hon vid flera tillfällen har jobbat tillsammans med Mats Svensson, som i november tog över driften av hotellet. – Han är skyldig till att jag alls jobbar i den här branschen: Han...

  • Han knep drömjobbet på nya lyxhotellet At Six

    Grattis till nya jobbet! Vad var det som fick dig att tacka ja? – Tack ska ni ha, det här känns ju såklart riktigt bra! Om jag ska vara ärlig så var det inte ett svårt beslut. Fokus på mat och dryck i detta projekt är enormt, vilket gör detta till ett drömprojekt för mig.    Från Bryssel...

  • Ny hotellchef på Story Hotel

    Johan Preisler har rekryterats till Story Hotel Sundbyberg som hotelldirektör. Efter sin Hotel Management-utbildning, inklusive GIHC, i Göteborg tog Johan Preisler även en Bachelor från Griffith University i Australien. Därefter började han en lång säljkarriär inom de stora hotellbolagen i Sverige...

  • Hon är ny medlem i Kocklandslaget

    Hur känns det att ha fått det här prestigefyllda uppdraget? – Oväntat. Det kom så himla tidigt, jag har inte jobbat så länge. Jag har varit med i Stockholm Culinary Team, regionalvarainten. Vi tävlar i nästan samma saker men utan ett varmkök. För två veckor sedan ringde Anders Oskarsson [konditor i...

  • Nya köksmästaren: "Ingen avsmakning när man är ledig"

    När du fick frågan om tjänsten vad var din första tanke? – Det var ju inte mycket att fundera på. Sådana här jobb dyker inte upp dagligen. Jag blev oerhört smickrad och glad av erbjudandet. Att tacka nej var aldrig ett alternativ.   Du blev internrekryterad från Loka Brunn, varför kände du att...

  • Hon ska basa över matsalen på känd Göteborgs-krog

    Varför valde du att tacka ja till jobbet på Thörnströms Kök? – För att jag alltid har sett upp till Håkan Thörnström som är en profil för branschen. Jag har också alltid tyckt om själva tänket kring mat och dryck här, mer human dining som Håkan brukar säga! Du kommer närmast från Fotografiska....

  • Från slott och toppkrogar: Han tar över köket på Hällsnäs

    Vad var det som fick dig att tacka ja till tjänsten som köksmästare på Hällsnäs? – Att få vara med och bygga upp något nytt från grunden och åter få Hällsnäs till att vara det självklara valet för de kunder som söker det där lilla extra. Detta lockade mig som tusan, men det är en lång bit dit. Du...

  • "Jag har inte haft tråkigt en sekund"

    Det blir ny design och nya restaurangkoncept och förändringar för gästen, som bland annat ska kunna skräddarsy sin miljö i högre grad (genom att exempelvis styra såväl styrka som färg på ljuset i sitt rum) och välja mellan olika sätt att beställa mat och checka in. Till ansvarig för hela...

  • Undersköterskan som blev hotellchef

    Johanna Neander hade arbetat på Universitetssjukhuset i Örebro i elva år och gillat det, men så gjordes det nedskärningar 1996. Det hade varit hennes första jobb efter utbildningen. Inom en vecka efter uppsägningen landade hon via Arbetsförmedlingen ett jobb som montör på mobilsidan på Ericsson....

  • Han ska styra över Scandic i Sverige

    – Lite förenklat kan man säga att jag har varit allt från hotellchef och hotelldirektör till att ha kört alla tjänster man kan ha inom en marknadsavdelning, med exempelvis ansvar för lojalitetsprogram och koncept och strategiska partners. Egentligen har jag inte bytt roll aktivt utan uppdraget...

Annons