Annons

Han ska träna upp Selma Spas fitnessavdelning

zoom
"Jag är en entreprenör som älskar förändring som leder till något bättre", säger Lars Klinghagen. Foto: Privat.
PÅ NYTT JOBB. Lars Klinghagen har ett långt förflutet som entreprenör inom träningsbranschen bland annat på Sats i Karlstad. I många år har han undersökt Selma Spa från andra sidan. Nu har hittat sitt drömjobb: Som fitnesschef på Sveriges första Spa.
Annons

Inspirerande och kul, så känner Lars Klinghagen inför sitt nya jobb. Han ser fram emot att tillsammans med ledningsgruppen få utveckla Selma Spa i Sunne, som beskriver sig självt som Sveriges första spa och ett av Nordens största spahotell.

 

Vad fick dig att tacka ja till tjänsten?

 

– Bland annat att Selma Spa är inne på en spännande framgångsresa där aktivitet och puls är viktigt och där man ska investera ytterligare i träning och aktiviteter med nytt gym och större cykelsal, vilket jag ser fram emot.

Gott om utvecklingspotential

Och det finns utvecklingspotential i att bli ännu vassare i utbudet, både vad gäller inom- och utomhusträningen och träningsresor. Han kommer inte till ett dukat bord, säger han.

 

– Jag är en entreprenör som älskar förändring som leder till något bättre, och det får jag vara med om här. Nu vill jag att Selma ska bli bäst, både vad gäller bemötande, utrustning och träningsutbud.

 

Lars Klinghagen drev tidigare tre Sats-anläggningar i Karlstad, och dessförinnan drev han träningsföretaget Hälsostudion i sex år.

 

Du har en lång bakgrund i träningsbranschen. Vad lockade med den från början?

 

– Träning och hälsa är en livsstil för mig. Rörelse är viktig för mig för att jag ska få ett bra liv och för att jag ska fungera. Det finns ytterligare ett skäl, jag gillar service, har ett förflutet som reseledare och egen företagare inom olika branscher.

 

Vilka erfarenheter från Sats kan du ta med dig till Selma Spa?

 

– Det här med kundvård och service, att se människor och tillfredsställa deras behov. Jag gillar också att jobba med personal och har länge tyckt om att få människor att utvecklas och jobba mot samma mål.

 

Vad ser du för trender inom spavärlden?

 

– Jag tror att det här är en trend: Man vill vara mer aktiv, även när det gäller konferenser. Många företagsledare förstår vikten av att medarbetarna rör på sig.

 

Vad är din relation till Selma Spa?

– Jag har varit där som gäst under många år. Jag älskar miljön och läget. Man blir lugn och skön när man kommer dit, det finns en kultur jag gillar som sitter i väggarna.

 

Vilka utmaningar ser du inom spa- och träningsvärlden? 

– Det finns många spaanläggningar i vårt land, jag tror att man behöver jobba mer på de mjuka värdena. Konkurrensen är hård om duktig personal som ska finnas för besökarna. Då gäller det att få medarbetarna att hela tiden känna att de utvecklas.

 

Hur viktigt är det att följa trender inom ditt område?

– Jätteviktigt. Så fort jag besöker något spa/gym brukar jag spana på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Om man nu vill bli bäst, och det vill vi, så behöver man ha koll på vad som händer i omvärlden inom området.