Platsannonser Visa alla

Executive Chef

Hilton Stockholm Slussen

Vi söker nu en erfaren och kreativ Executive Chef, köksmästare, för att leda vårt köksteam. För rätt person väntar ett spännande arbete med möjlighet till internationell karriär i ett av världens största hotellföretag.

Hilton Stockholm Slussen har 289 rum, utsikt över Gamla stan och gångavstånd till stadens sevärdheter. På hotellet finns Eken Bar & Restaurang med fokus på europeisk mat och klassiska drinkar med en twist. Under sommarmånaderna präglas livet på Eken av våra två terrasser som bjuder på enastående utsikt över Stockholm. Vår välbokade konferensanläggning består av 16 konferensrum varav ett audiotorium som rymmer upp till 300 gäster.

Vårt kök serverar europeisk mat med svenska smaker av närproducerade råvaror och vi lagar all mat med så mycket färska och säsongsanpassade råvaror som möjligt. Våra gäster är en mix av Stockholmare och hotell- och konferensgäster från världens alla hörn.

Som Executive Chef ingår du i hotellets avdelningschefsgrupp och rapporterar direkt till Operations Manager. Du ansvarar för ett köksteam med cirka 20 medarbetare. Du har huvudansvar för att köket når sina uppsatta mål inom ekonomi, service, personal samt livsmedelssäkerhet. Du har förmåga att tänka kommersiellt, du ser helheten i verksamheten och dess utvecklingsmöjligheter. Är noggrann och fokuserar på att leverera kvalitet. Förutom passion för mat, gärna i kombination med dryck, har du gedigen utbildning/erfarenhet från att arbeta inom kök/F&B. Du är prestigelös och flexibel; du assisterar medarbetare och är en del av den operativa verksamheten.

Tjänsten innebär/ansvarsområden
Personalansvar

• Rekrytera, introducera och utveckla medarbetare
• Genomföra medarbetarsamtal och avdelningsmöten
• Skapa ett högpresterande team

Ansvar för drift
• Utveckla och följa strategiska och ekonomiska mål för köket
• Ansvar för inköp och kostnadskontroll
• Schema och arbetsrutiner (SOPs)
• Ansvara för att avdelningens utrustning och redskap är funktionella och i gott skick
• Ansvara för att livsmedelssäkerhet uppnås i linje med HACCP egenkontrollsystem både i kök och disk

Gäster/Försäljning
• Skapa och utveckla kreativa menyer/koncept tillsammans med F&B teamet
• Samarbeta över avdelningsgränser för att uppnå gemensamma mål
• Tillsammans med management sätta upp mål för F&Bs marknadsplan samt implementera aktiviteter för att nå dessa mål
• Upprätthålla god kontakt och utveckla samarbete med leverantörer

Kvalifikationer
• Minst 2 års dokumenterad erfarenhet som kökschef/executive chef i en organisation med ett flertal F&B avdelningar eller minst 4 års erfarenhet som sous chef i en organisation med ett flertal F&B avdelningar
• Dokumenterad utbildning från kök/hotell/restaurang
• Starkt ledarskap med fokus på teamwork och personalutveckling
• Goda kunskaper inom köksekonomi och god analytisk förmåga
• Trivs med en blandning av ”hands on” och administrativa arbetsuppgifter
• Behärskar Microsoft Office-paketet
• Behärskar engelska i tal och skrift

Tjänsten är en fast heltidsanställning med inledande provanställning, arbetstid mestadels dagtid men kvällar och helger förekommer utifrån verksamhetens behov. Lön enligt överenskommelse. Tillträde sker snarast och intervjuer sker löpande. Ansökan med CV och personligt brev mailas till Operations Manager pia.hardwicke@hilton.com

Ange i ansökan att du sett annonsen på Besöksliv. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook.

Ansök här