Platsannonser Visa alla

Enhetschef för publikt mottagande

Tekniska museet

 

Enhetschef för publikt mottagande

Vill du arbeta på ett museum som är alla små geniers favoritställe? Vi söker dig som vill vara med på Tekniska museets resa mot målet att bli det mest kreativa museet i Europa. Ansök senast 30 april 2017.

Hos oss blir du en av de nyckelpersoner som är en motor i utvecklandet av avdelningen Värdskaps verksamhet. Avdelningen arbetar med museets samtliga målgrupper. Enhetschefen är chef över gruppen museivärdar och har ett övergripande ansvar för mötet i de publika rummen.

Våra värdeord är Mötet, Säkerhet, Helt och Rent. Vi söker dig som vill arbeta med utveckling av service och bemötande gentemot museets besökare. Du förväntas bidra till utvecklingen av museets interna utbildningsplattform TM-akademin. Du ska också vara koordinator mellan museivärdarna och underhållsansvarig, utställningsintendenter, programansvarig samt event- och konferensansvarig. Det ingår tjänstgöring på helger och onsdagskvällar enligt schema. Tjänstgöring utanför ordinarie öppettider vid olika arrangemang tillkommer.

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete inom service- och/eller upplevelsesektorn. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en stabil, kreativ och lyhörd ledare som är van att arbeta självständigt. Du har väl dokumenterad ledarerfarenhet. Du arbetar coachande och utvecklande med dina medarbetare gentemot uppsatta mål med besökaren i centrum. Du är samtidigt van att själv rycka in och arbeta operativt. Du har erfarenhet av att arbeta i mellanstora organisationer med ansvar för flera funktioner. Eftersom museet har de små genierna som fokus så är det meriterande om du har erfarenhet av och trivs i att arbeta i en miljö med barn.

Du har minst treårigt gymnasium och minst tre till fem års erfarenhet i arbetsledande ställning. Du har gått ledarskaps- och serviceutbildningar, till exempel inom ramen för något av de ledande upplevelseföretagen. Det är meriterande om du haft en ledande roll i en nöjespark eller liknande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Ett tredje språk är meriterande. Vi ser gärna att du som söker har Körkort B.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Tekniska museet

Tekniska museet är ett science center och Sveriges största tekniska museum som varje år lockar cirka 300 000 besökare, varav mer än hälften är barn och unga. Vi är mitt i ett stort förändringsarbete som innebär att stärka och utveckla Tekniska museets roll som alla små geniers favoritställe och vara Sveriges bästa edutainmentupplevelse – dit besökarna kommer för att skapa, leka, lära, tillsammans i syfte att väcka intresse och nyfikenhet för teknik, naturvetenskap och matematik.

Anställningens omfattning

Anställningen är en heltidstjänst med tillträde snarast. Tekniska museet tillämpar sex månaders provanställning. Löneform: månadslön

Ansökan

Du är välkommen med din ansökan inklusive löneanspråk och CV till Tekniska museet, Registrator, Box 27842, 115 93 Stockholm eller via mejl till dan.jacobsson@tekniskamuseet.se.

Sista ansökningsdag är: 2017-04-30.

Kontaktpersoner

Gunhild Eriksson, avdelningschef
Telefon: 08–450 56 76

Dan Jacobsson, HR-chef
Telefon: 08–450 56 10

Fackliga företrädare

Emilie Sabel, SACO
Telefon: 08–450 56 86

Denice Fix, ST
Telefon: 08–450 56 54

Ansök här