Platsannonser Visa alla

Konferenschef

Uppsala Konsert & Kongress

Var med och utveckla en av världens högst rankade kongressanläggningar.

Uppsala Konsert & Kongress har sedan invigningen 2007 etablerat sig som en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser. UKK är ett levande allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad där kreativitet, kultur, forskning och företagande frodas. Vår ledstjärna är att med ett utbud som präglas av mångfald, angelägenhet och hög kvalitet, välkomna alla.

UKK är inne i en expansiv fas. Verksamheten växer, fler evenemang tar plats på scenerna och antalet stora möten och internationella kongresser ökar stadigt. Under 2016 steg antalet besökare med 55 000 till totalt 535 000. Vi jobbar kostnads- och resurseffektivt, flexibelt och transparent i en organisation som drivs av kreativa idéer, smarta lösningar och stort engagemang. 38 minuter från Stockholm Central. 18 minuter från Arlanda. 1 minut från Uppsala Resecentrum.

Arbetsuppgifter
Konferenschefen är en del av ledningsgruppen, rapporterar direkt till VD/konstnärlig ledare och har som centralt uppdrag att sälja och utveckla husets konferensverksamhet samt bidra till att stärka och utveckla Uppsalas besöksnäring. 

Konferensavdelningen spelar en viktig roll i husets högt prioriterade internationella arbete. Sedan flera år tillbaka finns ett medlemskap i AIPC och Uppsala Konsert & Kongress har nominerats till ett av världens 15 bästa konferenscenter två gånger, varav den senast 2016. Nomineringen baseras på kundomdömen.

Konferenschefen ska leda och vidareutveckla UKK:s konferensavdelning och reception, så väl inom service som inom försäljning. För att bredda vårt upptagningsområde lägger du också stor energi på att utveckla samarbeten lokalt och nationellt, att vårda befintliga nätverk och skapa nya kontakter. I rollen har du också ett nära samarbete med flera av husets avdelningar, inte minst inom marknadsföring, teknik och F&B.

Du är övergripande ansvarig för ledning, planering och försäljning av konferenser vilka utgör en betydande del av hela verksamhetens intäkter. Affärsområdena omfattar bland annat konferenser, kongresser, mässor, festvåningar och affärsluncher. Gruppstorlekarna varierar från några personer upp till flera tusen. Det alla har gemensamt är att de förväntar sig UKK:s välkänt höga servicenivå. Du har personal- och budgetansvar för konferensavdelningen och receptionen. Uppdraget ställer höga krav på ledarskap, då du leder en personalgrupp med många olika arbetsuppgifter och kompetensområden.

Receptionens personal möter samtliga gäster i huset och blir således det viktiga första intrycket. Här ingår också värdar och garderob i arbetsstyrkan. Receptionen hanterar också biljettförsäljningen av cirka 300 evenemang per år. Konferensavdelningen består av sälj/bokning och projektledare med ansvar för införsäljning, planering, genomförande och utvärdering av möten och kongresser.

Kvalifikationer
Erfarenhet av att arbeta strategiskt med budget, ekonomiska mål och servicenivåer.
Minst fem års dokumenterad erfarenhet av budgetansvar, försäljning, personalansvar och arbetsledning.
En god förhandlare med naturligt affärssinne.
Du förstår vad det innebär att arbeta i ett kommunalt bolag, styrt av ägardirektiv och kommunens övergripande mål.
Du är van vid att arbeta i, och ta till dig, olika IT-system.
Du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan utan svårighet arbeta på engelska.
Branschkännedom kring mötesindustri och besöksnäring.
Dessutom brinner du för att utveckla UKK och vill bidra till att stärka och utveckla Uppsalas besöksnäring. 

Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper och strävar efter att våra anställda ska spegla den mångfald som finns i befolkningen.

En mötesplats och ett kulturcentrum
På 14600 kvadratmeter genomför Uppsala Konsert & Kongress cirka 500 möten. Allt från stora internationella, fleråriga kongresser till bolagstämmor, fester och koncentrerade mindre möten. På husets fyra scener presenteras dessutom närmare 300 kulturevenemang varje år. Vi tar hospitality, upplevelser och möten på stort allvar och är en plats där alla är välkomna. Lika välkomna.

UKKsmart
På UKK arbetar vi UKKsmart, ett värdegrundsbaserat arbetssätt som vi formulerat tillsammans. UKKsmart är att söka de mest kreativa lösningarna, att uppskatta innovation, att arbeta med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Vi bevakar ständigt utveckling, trender och tendenser inom våra verksamhetsområden. Vi värdesätter samarbete och uppmuntrar bra initiativ, egna och andras. Vi tror på den empatiska organisationen och arbetar tillsammans för helhetens bästa. Vi engagerar oss i att utveckla vår närmiljö, vårt Uppsala. UKK är ett helägt kommunalt bolag.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100% med placering i Uppsala. Arbete på kvällar och helger förekommer frekvent, resor ett par gånger per år. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Ansökan ska innehålla:
CV
Personligt brev
Kontaktuppgifter till minst tre relevanta referenser

Frågor om tjänsten och ansökan skickas via epost till carola.ornas@ukk.se senast 6 juni 2017. 

Ange i ansökan att du sett annonsen på Besöksliv. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook.

 
Ansök här