Besöksliv

Besöksliv is a business magazine for owners and management in the Swedish hospitality industry. It is distributed 11 times a year.

Besöksliv is owned by Visita, the trade- and employer organization for the Swedish hospitality industry.

The magazine appeared for the first time in January 1916 and began as a weekly publication. Over the years the publishing frequency has varied. Since 1998 daily news are published on besoksliv.se. In April 2012 the magazine was renamed Besöksliv after 94 years as Restauratören.

Visita represents 6 000 workplaces, each of them receives the magazine through their memebership in Visita. Non members of Visita can subscribe.

Editor in chief is Johan Såthe. Publisher is Visitas CEO Eva Östling.

Would you like to advertise? Please contact Informa AB.

Address: Industrigatan 4b, SE-112 46 Stockholm.

Telephone: +46-8-34 03 02.

Would you like to subscribe? Please contact Azieb Norevi at Visita.

Would you like to inform us about news? Please contact Besökslivs editorial.

Would you like more information? Please contact our editor in chief Johan Såthe.

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Anna Spjuth 476

”Jag vill passera drömgränsen”

Hon gick direkt från trainee till hotellchef, slår rekord på Yasuragi Hasseludden och var nyligen nominerad till Årets vd.Men nöjd? Inte riktigt.

Philip Huntzinger 476

Texas Longhorns grundare öppnar nytt

Lördagsintervjun. Philip Huntzinger är mannen bakom Texas Longhorn. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om hur allt började, vad han svarat när stora bolag försökt köpa verksamheten – och om den helt nya restaurangsatsningen.

Mats Eriksson Eva Östling

Så blev Mats en orädd eldsjäl

När hans eget cateringföretag gick i konkurs väcktes Mats Erikssons stora engagemang för den lilla företagarens villkor.Visitas vd Eva Östling möter Mats Eriksson.

Danyel Couet 476

"Det är klart att det blir vemodigt"

Det är hektiska tider för Danyel Couet. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om avskedet till stjärnkrogen, de nya satsningarna, skidolyckan som förändrade hans liv.

Paul Svensson

Grönt i sökaren för Paul Svensson på Fotografiska

Lördagsintervjun. När Paul Svensson öppnar ny restaurang på Fotografiska är själva menyn är gjord av valnötsfibrer. Begreppen grönsaker och kött räcker inte till – han pratar istället om ”växter och animalier”.

Annons