Annons

Med ny kompetens är Patrik redo för nästa utmaning

zoom ”Jag vill ’muskla på mig’ och ta mig an nya utmaningar”, säger Patrik Fredriksson om utbildningen Diplomerad Restaurant Manager hos GastroMerit.
”Jag vill ’muskla på mig’ och ta mig an nya utmaningar”, säger Patrik Fredriksson om utbildningen Diplomerad Restaurant Manager hos GastroMerit.
Kompetens- och vidareutveckling blir allt viktigare inom hotell- och restaurang-branschen. ”Det kan ge en både ekonomisk och energimässig kick till företaget”, säger Patrik Fredriksson, som nu går en av GastroMerits diplomutbildningar.

Patrik Fredriksson har en diger meritlista. Redan 2013 vann han Årets konditor och i dag arbetar han som chefskonditor på Clarion Post Hotel och tillhörande Restaurang Norda. För att i framtiden kunna axla ett ännu större ansvar går Patrik nu utbildningen Diplomerad Restaurant Manager hos GastroMerit.
– Det är faktiskt kul att vara tillbaka i skolbänken, om än lite annorlunda i vuxen ålder, säger han.

Kunskap som redan kommit till nytta
GastroMerit, som drivs av Martin & Servera, arrangerar en rad utbildningar varav tre är diplomerande. Under 2017 utbildades cirka 2000 personer inom matlagning, ekonomi, ledarskap, service och hygien. – Jag började i slutet av januari och sedan dess har vi i stort sett haft en utbildningsdag i veckan. Det är väldigt intensivt, men går bra att kombinera med det vanliga jobbet, berättar Patrik Fredriksson. – Vi har lärt oss allt från enklare ekonomi, som prognoser och kostnader, till marknadsföring och reklam. Vi har haft en väldigt bra ledarskapskurs och lärt oss hur man kan jobba mer effektivt och sammansvetsat i ett team. Jag har redan implementerat en del saker i mitt gäng.

Mycket öppna diskussioner
Patrik menar att utbildningen ger honom nya strategiska kunskaper, hur man strukturerat skapar koncept och nya inriktningar i ett företag. Han värdesätter också mötet och kunskapsutbytet med övriga deltagare i utbildningen.
– Det är allt från krögare till hovmästare. Vi har mycket öppna diskussioner och alla delar med sig av tankar och erfarenheter.

Utbildningen lönar sig
För Nordic Choice Hotels innebär utbildningen att Patrik kan ta med sig både nya och gamla erfarenheter och ta på sig andra arbetsuppgifter. Efter många framgångsrika år som konditor är han sugen på nya utmaningar och att exempelvis jobba med olika projekt inom koncernen.
– Förhoppningsvis ska jag kunna ge mycket mer tillbaka än vad utbildningen kostade. Det gör jag redan genom att ta med mig det jag lärt mig och utbilda mitt team.