Annons

100 000 kr för din idé

zoom Hur lockar vi tillbaka besökarna till Stockholm? Anders Johansson
Hur lockar vi tillbaka besökarna till Stockholm? Anders Johansson
Det finns mängder med idéer i besöksnäringen i spåren av pandemin. Är din idé bäst kan du vinna 100 000 kr.
Annons

Besöksnäringen inklusive flyg och andra persontransporter är den bransch som fått ta den största smällen i pandemin. Många har förlorat sina jobb och just nu ser det ut som om återhämtningen kommer att ta många år. De senaste prognoserna pekar på att besöksnäringen är tillbaka först 2024. Under pandemin har människor varit snabba på att ställa om sin vardag för att slippa drabbas av Covid-19. De senaste sex månaderna har tvingat fram en otrolig innovationskraft. Det som tidigare tog år har nu kunnat lösas på några veckor och ibland även bara på några dagar. När det verkligen gäller har människor en fantastisk förmåga att hitta nya kreativa lösningar för att anpassa sig till en ny situation. När livet rullar på i vanlig takt och i samma hjulspår är det få som orkar ta sig i kragen och utveckla något nytt.

Ansök senast måndag den 12 oktober

Av alla dessa nya idéer som uppstått borde det finnas många som är värda att vidareutvecklas. Stockholms Innovationsstipendium belönar idéer med 100 000 kr i prispengar i fem olika kategorier. Stipendiet kan sökas av alla som bor, arbetar eller studerar i Stockholms län.

En av kategorierna är ”Resor och turism”, som har stor betydelse för Stockholmsregionens ekonomi och utveckling. Just nu lyser turisterna med sin frånvaro. Hur ska Stockholm locka tillbaka besökare och återigen få fart på besöksnäringen? Idéerna kan handla om en ny upplevelse, en idé hur en upplevelse ska marknadsföras eller hur Stockholm ska ta hand om alla besökare från alla delar av världen. Innovationerna kan handla om hur man ska övernatta, äta, ta sig fram, se och uppleva eller köpa saker. Det kan handla om en fysisk produkt, en tjänst, något annat eller kombinationer. Det är heller inget som hindrar att innovationen börjar i Stockholm för att sedan ta steget ut i världen.

Jag har varit med i juryn för kategorin ”Resor och turism” i flera år och varit med och utvärderat bidragen samt utsett vinnarna. Det har under alla år varit slående att vinnarna kommit från andra håll än just besöksnäringen. I år hoppas jag att hela besöksnäringen kommer att skicka in mängder med idéer för att visa att besöksnäringen tänker komma igen och bli ännu bättre i framtiden.

Ansökan ska vara inlämnad senast måndag den 12 oktober kl 16:00. Länk till ansökan hittar du här.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter