Annons

Andaz i Singapore

Andaz ligger i ett av två byggprojekt som är en gemensam investering av staterna Singapore och Malaysia. Den totala investeringen är ca 67 miljarder kronor för 500 000 kvm. Båda byggnaderna är spektakulära.
Annons

På Andaz checkar man in på 25:e våningen. Hissen är imponerande snabb. Även i Singapore tillämpas Andaz variant av incheckning. Den person som möter vid taxin hjälper till med bagage och tar dig hela vägen genom incheckningen och till rummet. Perfekt att ha en kontaktperson hela vägen.

Rummet är en king suite på våning 28 med utsikt över city och havet. Rummet är större än ett vanligt rum med vardagsrum, sovrum, badrum, stor garderob och två toaletter. Ytan är ca 77 kvm och priset är ca 2500 kr per natt – samma pris som ett standardrum på Scandic en vardag i Stockholm.

På plan 25 finns hela fem restauranger, en bar, en lounge for hotellgäster samt en trädgård med en stor pool. De fem restaurangerna ligger runt hela våningsplanet och har olika teman och därmed olika menyer. Idén är kommer från lokala food courts som ofta har olika kök på samma ställe. Gemensamt för alla fem restaurangerna är ett öppet kök, storleken är 40 – 65 platser och att de kan drivas av få medarbetare. I princip sköter kocken både matlagning och serveringen med hjälp av en servis. Det är också lätt att flytta medarbetare mellan restaurangerna om någon är mer efterfrågad. På plan 38 finns ytterligare en restaurang i samma storlek med inriktning på kött och fisk. Utsikten är magnifik. På plan 39 finns takterrassen Mr. Stork med en takträdgård runt om hela byggnaden med utsikt åt alla håll över Singapore.

Hotellrummen ligger på plan 26 till 37 runt ett atrium. Alla rum har en fantastisk utsikt över Singapore. Fullt utrustat gym med de senaste maskinerna med senaste teknologin finns på plan 38. Gymutrustning har tagit sig till nästa nivå vilket vi inte ännu sett i Sverige.

Atmosfären på hotellet är ledig och all personal är väldigt tillmötesgående på ett professionellt men avslappnat sätt. Det känns mer som att bo hos kompisar än att bo på hotell. Andaz har lyckats bevara sitt grundkoncept men gett det en lokal prägel. Andaz bjuder alltid alla gäster på ett glas vin eller en Andaz Pale Ale mellan kl 17-19 varje dag vilket är ytterligare ett sätt att manifestera den vänliga atmosfären.

Frukosten är smart planerad genom att kombinera två restauranger och göra om höga bord till bufféer. Det finns både en våffelgräddare och en omelettkock på plats för att ge gästerna en riktigt bra frukostupplevelse. Serveringen blir därför personlig samtidigt som varje gäst serverar sig själv vid flera olika bufféer och kylskåp.

Andaz har lyckats kombinera det rationella, väl genomtänkta koncept med en lokal prägel och medarbetare som ger en vänlig personlig service. Värt att uppleva för alla som arbetar i hotellbranschen.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...

Nyheter