Annons

Co-living konkurrerar med hotellen

Knappt har hotellen slutat förfasa sig över Airbnb som många upplever konkurrerar med hotellen på ojusta villkor förrän nästa trend seglar upp som ett nytt hot.
Annons

Ian Schrager, som kanske är mest känd för Studio 54 i New York i slutet på 1970-talet, har utvecklat en mängd nya hotellkoncept talade på en konferens förra veckan om det nya fenomenet co-living som är vara en ny form av boende som kommer att konkurrera med hotellen i framtiden.

Co-living är en ny hyresform som erbjuder möblerade lägenheter med full service eller begränsad service eller helt enkelt bara ett sovrum där vardagsrum, kök och arbetsrum delas med andra. Boendeformen är fortfarande i sin linda, men det mer välkända coworkingkonceptet WeWork har även startat Welive som är co-living. Det är lätt att boka en lägenhet hos Welive som framgår av bilden från deras webbplats. Bra värde för pengarna i New York som har höga hotellpriser.

Ett annat exempel är bilmärket Mini som har lånat sitt varumärke till ett koncept for co-living för millennials som identifierar sig med vad varumärket Mini står för. Det första co-living öppnar i Shanghai och här är det tänkt att man bor både kortare och längre perioder. Här finns inte bara gemensamma utrymmen utan också tillgång till gym, kulturella aktiviteter i en urban miljö. Det här är en ny livsstil snarare än att det är en specifik ålder på de som tilltalas av konceptet.

Ett tredje exempel är att man helt enkelt flyttar hela företaget från det mörka och kalla Norden på vintern till varmare breddgrader. Medarbetarna flyttar in på ett co-living som sannolikt även erbjuder coworking i samma byggnad eller i närheten.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren