Annons

Detaljerna gör upplevelsen perfekt

zoom Rosewood Miramar Beach Anders Johansson
Rosewood Miramar Beach Anders Johansson
Ledare i hotellbranschen i Sverige måste ut i världen och själva uppleva nya hotell för att kunna utveckla sina egna verksamheter.
Annons

Det är sällan jag längtar tillbaka till att vara högsta chef för ett hotell, men efter en rundvandring på Rosewood Miramar Beach inser jag att det är ett drömjobb att ansvara för den här anläggningen.

Det tog 12 år att få igenom alla tillstånd, planera och bygga hotellet. Rykten säger att det har kostat ca 3,5 miljarder kronor att bygga anläggningen med 161 rum och sviter, sju restauranger och barer, två pooler, spa, möteslokaler, parkering samt allt annat runt omkring som krävs för att driva en stor anläggning.

Tanken med hotellets huvudbyggnad är att den ska kännas som ett hem. Runt omkring ligger bungalows och byggnader i två våningar där alla rum har en uteplats eller balkong. Inredningen är personlig och hotellet känns unikt och är så långt bort från standardiserade lyxhotell som ingår i megakedjorna. Här är detaljerna i fokus och det har inte sparats på att säkerställa att allt är perfekt.

Ägaren, Rick Caruso, är enligt Forbes god för ca 40 miljarder kronor, har byggt sin förmögenhet på fastighetsutveckling, bl.a. The Grove och Americana at The Brand i Los Angelesområdet. Dessa områden är ett nytänkande inom fastighetsutveckling och har blivit mycket populära. Miramar Beach är hans första hotell och han har med sina inredare lyckats skapa en fantastisk känsla och samtidigt nästan lyckats få alla detaljer rätt i hotellrum och andra delar av anläggningen.

Vi checkar in, får nyckelkorten till rummet och går genom området mot rummet. En viss oro infinner sig då vi inser att vi kommer att bo granne med motorvägen. Rummet är knäpptyst. Lösningen är mycket smart. Korridoren ligger mot motorvägen. Rummen ligger två och två med en dörr och en hall vilket också dämpar ljudet. Dessutom ligger badrummet mot motorvägen som en extra ljuddämpare. Rummet är vänt mot trädgård och hav. Samma smarta konstruktion har gjorts för de rum som ligger mellan järnvägen (ja det kommer tutande tåg hela tiden) och stranden. Dessa rum är också tysta. Det är egentligen självklart att rummet ska vara tyst på ett lyxhotell, men det är få hotell som lyckas så här bra.

Sängen är den skönaste jag har sovit i någonsin. Badrummet är perfekt planerat och lika stort som hela hotellrummet i ett lågprishotell. Den totala ytan på rummet är 53 kvm och det här rummet är hotellets billigaste rum. Rummet kostar 5800 kr per natt exklusive frukost. Frukost går på 800 kr för två personer. En drink och ett glas vin i baren 525 kr. Parkering 520 kr per dygn. Rum, frukost, två besök i baren och parkering blir totalt drygt 15 000 kr för två nätter. Det är ett högt belopp för de flesta, men när jag checkar ut och betalar känns det riktigt prisvärt för att helheten är en fantastisk upplevelse.

Jag träffar Resort Manager i en halvtimma och frågar bl.a. om hans utmaningar nu när hotellet är i full drift. Det största problemet har varit och är att hitta rätt medarbetare. Hotellet har totalt ca 300 medarbetare förutom t.ex. trädgårdsskötsel som är outsourcad. Ledningen har lyckats bra med rekryteringarna för servicen är både på topp och väldigt trevlig. Jag återvänder gärna till Rosewood Miramar Beach

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.