Annons

Detaljerna imponerar i hotellrummet

Jag har precis checkat ut från Fullerton Bay Hotel i Singapore efter tre nätter. Det här hotellet är detaljernas mästare och inget verkar ha lämnats till slumpen. Vad kan ett hotellrum egentligen innehålla? Detta finns på Fullerton Bay Hotels hotellrum.
Annons

Jag har precis checkat ut från Fullerton Bay Hotel i Singapore efter tre nätter. Det här hotellet är detaljernas mästare och inget verkar ha lämnats till slumpen. Vad kan ett hotellrum egentligen innehålla? Detta finns på Fullerton Bay Hotels hotellrum.

Sängen är fantastik. Detta är troligen den skönaste sängen någonsin. Kuddmeny finns så klart. El-uttag vid varje sida på sängen – el-uttag som klarar av alla typer av el-kontakter. Jag har inte sett dessa el-uttag tidigare, men de skulle vara perfekta även i svenska hotell för att underlätta för gäster från t.ex. Storbritannien och USA. Det finns en hel manöverpanel vid sängen för att hantera belysning och gardiner. Vid sängen finns även en tyst väckarklocka av klassisk modell som lyser när man tar upp den. Öronproppar som inte behövs i det väldigt tysta rummet. Självklart en flaska vatten vid sängen och detaljen är en snygg hållare i skinn samt ett glas inklusive glasunderlägg. Självklart finns det is i ishinken vid minibaren. 

Rummet har fönster från golv till tak och balkong. Gardinerna styrs via manöverpanelen vid sängen eller genom att dra lätt i dem. Skrivbordet har alla uttag man behöver – el-uttag, usb, koppling till TV, och kabel till Internet om man inte vill använda deras snabba gratis wifi. I skrivbordslådan finns linjal, gem, häftapparat, märkpennor och sax förutom brevpapper, vykort, kuvert och broschyrer. På skrivbordet finns en riktigt bra telefon, anteckningsblock med en riktigt bra penna, skrivbordslampa med tre olika ljuslägen och en liten vas med levande blommor. På bänken under TV:n finns en mobiltelefon med laddare som man kan låna när man går ut på stan. Mobilen har internet, så det är fritt surfande när man är ute och turistar. Wow! Det finns så klart en högtalare från Bose för att koppla in sin telefon för att lyssna på musik. För att inte känna sig ensam finns en lite nalle vid sidan. I hyllorna under finns böcker som handlar om Singapore och området samt tidskrifter. I hyllan finns även en skiva för att ha sin laptop på om man jobbar från sängen. En herrbetjänt står och väntar på att kläderna ska hitta sin rätta plats.

Badrummet ligger bakom en skjutdörr med spegelglas. Badrummet har ett fönster från golv till tak till sovrummet. Självklart kan man trycka på en knapp för att en gardin som täcker fönstret kommer ner från taket. Det finns ett stort rymligt badkar med badsalt och på kortväggen finns så klart en TV, så att man kan titta på TV från badet. Det finns en separat dusch som har både regndusch och handdusch. Jo, avloppet har perfekt avrinning – inget vatten på badrumsgolvet och duschen har även frånluft i taket, så ingenting immar igen. Toaletten är dold bakom en separat skjutdörr. Badrumsprodukterna kommer från Bottega Veneta. Dessutom finns ett shaving kit, dental kit, kam och en del andra kompletterande gästartiklar. Belysningen i badrummet är perfekt och det finns även en nattbelysning. En annan detalj är att det finns en liten tvålhållare så att inte tvålen glider iväg. Stora badhanddukar, badrock och en extra fluffig badrumsmatta.

I garderoben finns rikligt med riktigt tunga trägalgar, strykjärn och strykbräda i normal storlek. Här finns även ficklampa, skoputs, skohorn, paraply, shoppingbag samt påsar för tvätt. Självklart finns det även en yogamatta så att man kan hålla sig i form utan att gå till hotellets gym.

Minibaren uppfattar man som en full bar med olika typer av glas och ett stort utbud av drycker. Självklart finns det även en nespressobryggare och tevattenkokare med olika kaffe- och tesorter. 

Det är klart att man kan kan ställa in temperaturen och luftkonditioneringen i rummet. Säkerheten är utmärkt med en safe, säkerhetskedja på dörren, rfid-kortlås och ringklocka på dörren förutom knappar för stör ej och städa rummet.

Rummet var perfekt städat, städades varje dag då även mina sladdar till dator och mobiltelefon rullades ihop för att skapa ordning och reda. Turndown varje kväll men en liten lapp från general manager där det stod att ”vi har lämnat gardinerna öppna så att du kan njuta av den vackra kvällsutsikten”. 

Vem var det som tyckte att det är lätt att få med allt som behövs i ett hotellrum och sedan sköta allt perfekt?

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.