Annons

Google lanserar Destinations

Många i branschen har spekulerat i att Google skulle ta steget att gå från sök till att bli en fullblodig OTA. Jag har alltid hävdat att Google inte kommer att bli någon OTA. På ITB i Berlin förra veckan upprepade Google att de inte kommer att bli en OTA trots att de lanserar "Book on Google" samt en ny tjänst som kallas "Google Destinations. Från Googles perspektiv underlättas både sök och bokning men bokningen genomförs alltid hos någon annan, t.ex en OTA eller direkt hos hotellet.
Annons

Många i branschen har spekulerat i att Google skulle ta steget att gå från sök till att bli en fullblodig OTA. Jag har alltid hävdat att Google inte kommer att bli någon OTA. På ITB i Berlin förra veckan upprepade Google att de inte kommer att bli en OTA trots att de lanserar ”Book on Google” samt en ny tjänst som kallas ”Google Destinations. Från Googles perspektiv underlättas både sök och bokning men bokningen genomförs alltid hos någon annan, t.ex en OTA eller direkt hos hotellet.

Min uppfattning är att Google vill ha en allt större del av besöksnäringens pengar. Strategin är att erbjuda tjänster till konsumenten som är så attraktiva att konsumenten alltid börjar sitt drömmande, planerande eller bokande av resor och hotell genom att gå till Google. Om alltfler börjar på Google blir detta en enorm potential för annonsintäkter och eventuellt även en del av provisionsintäkterna för bokningar som startar hos Google.

Google Destinations är utformat för den smarta mobilen och innehåller all information som behövs för att boka en resa. Här finns information om destinationer, priser för att ta sig dit och priser för övernattning. Här finns även tips om vad andra gjorde när de besökte destinationen. Google lyckas presentera allt i realtid. Lägg en minut på att titta på den här videon: Google Destinations

 

Förr talades det om att hotellet måste finnas med i Google för att hamna högt i sökresultaten. Nu handlar det om att finnas med i Googles hela struktur. Med Googles gratisverktyg ”Google My Business” kan du hantera de uppgifter som Google visar om ditt hotell. Du kan även svara på recensioner och lägga upp bilder på ditt hotell. Google ger dig även grundläggande statistik om dina besökare på Google. Allt finns givetvis för den smarta mobilen. Via ditt konto på ”Google My Business” kan du lägga upp innehåll om ditt hotell på de flesta ställen på Google, bl.a. på Googles kartor och på hotellets sidag på Google+. Det kanske nu är lika viktigt att vara aktiv på Google+ som på Facebook för att säkerställa att du når konsumenten som till över 90% börjar sitt drömmande och planerande av resor på Google.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter