Annons

Inga små pastflaskor

zoom Hotellbadrum 2018 Anders Johansson
Hotellbadrum 2018 Anders Johansson
Alltfler hotellkedjor tar bort de små plastflaskorna från hotellens badrum. När tänker alla hotell i Sverige göra samma sak?
Annons

I onsdags meddelade Marriott att de kommer att ta bort alla badrumsartiklar i småflaskor, bl.a. shampo, balsam och duschtvål från alla sina hotell senast i december 2020. Dessa kommer att ersättas med dispensrar eller större flaskor beroende på varumärke. Tidigare har Intercontinental och Walt Disney samt fler små hotellkedjor sagt att det kommer att ta bort alla små plastflaskor från hotellens badrum. Marriott räknar med att ta bort ca 500 miljoner småflaskor varje år. Det har dock varit svårt att hitta rätt lösning för att ersätta de små plastflaskorna utifrån de 30 olika varumärkena både utifrån ett varumärkesperspektiv och utifrån en teknisk lösning. Marriott har hittills bytt i över 1000 hotell och gästerna har varit positiva till bytet.

Flera andra stora megakedjor har ännu inte berättat hur de kommer att göra, men hotellen kanske inte längre har ett val eftersom Kalifornien funderar på att lagstifta mot små plastflaskor. Inom EU blir det förbjudet med en hel del engångsartiklar av plast från 2021.

Jag har sett hotell i Sverige som fortfarande har små plastflaskor med schampo, balsam och duschtvål. Nu ligger i vart fall hotellen i USA före oss i Sverige inom det här området. Vi är inte bäst i klassen längre, men om svenska hotell och boendeanläggningar skärper till sig kan vi i vart fall hinna ställa om tills vi blir tvingade av nya lagar från 2021.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter