Annons

Slutet för miniatyrschampooflaskan på hotell

InterContinental tar täten i att minska plastförbrukningen
Annons

Idag meddelade InterContinental Hotels Group att alla deras över 5600 hotell med nästan 843 000 hotellrum senast 2021 kommer att ta bort alla miniatyrplastflaskor för schampo, balsam och duschtvål och istället införa stora flaskor som är fast förankrade och kan fyllas på. Hotellkedjan är först ut med att gå över till större förpackningar för att minimera plastanvändningen för att spara på miljön.

Det är viktigare än någonsin tidigare att hotell drivs på ett hållbart sätt sa Keith Barr som är VD för InterContinental. Nästan en tredjedel av kedjans hotell har redan gått över till större förpackningar. 1000 Holiday Inn Express har redan infört förändringen (se bilden ovan).

Idag använder gäster på InterContinentals hotell ungefär 200 miljoner miniatyrplastflaskor per år, så beslutet innebär minskad förbrukning av plast.

Det finns hotell i Sverige som fortfarande använder miniatyrplastförpackningar för schampo, balsam, duschtvål och body lotion. När en av världens största hotellkedja även övergår till större förpackningar även på sina lyxhotell finns det ingen anledning till att något svenskt hotell ska fortsätta med sina onödiga gästartiklar.

Vad kommer gästerna att tycka? Det beror så klart på vilket varumärke hotellen tänker byta till. Blir det billigaste märket eller blir det ett varumärke som står för hög kvalitet? Det viktigaste är att varumärket på gästartiklarna ligger i linje med hotellets eget varumärke.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...

Nyheter