Annons

Trendigaste hotellet i Singapore

Jag har just checkat ut efter tre nätter på The South Beach i Singapore. Hotellet har öppnat ca 200 av de drygt 650 rummen och har en period av ”soft opening”. Byggnaden är ritad av Foster & Partners och inredningen är gjord av Philippe Starck. Efter att ha läst på allt mer om Singapore har jag fått bilden att mentaliteten är att vara proaktiv. Tänk efter före och hitta de bästa lösningarna. The South Beach lämnar inget åt slumpen när de väljer att arbeta med en av värdens mest kända arkitekter och en av världens mest känna inredare. Resultatet är fantastiskt.
Annons

Jag har just checkat ut efter tre nätter på The South Beach i Singapore. Hotellet har öppnat ca 200 av de drygt 650 rummen och har en period av ”soft opening”. Byggnaden är ritad av Foster & Partners och inredningen är gjord av Philippe Starck. Efter att ha läst på allt mer om Singapore har jag fått bilden att mentaliteten är att vara proaktiv. Tänk efter före och hitta de bästa lösningarna. The South Beach lämnar inget åt slumpen när de väljer att arbeta med en av värdens mest kända arkitekter och en av världens mest känna inredare. Resultatet är fantastiskt. Byggnaden tar för sig i Singapore med sina hängande trädgårdar och öppna ytor på vissa våningsplan. Ett av de öppna våningsplanen är plan 18 där poolen ligger med utsikt över havet och centrala Singapore. Härifrån kan man också titta ner på Raffles Hotel där den berömda drinken Singapore sling uppfanns.

Det första som möter gästen är en videovägg. Till höger ligger receptionen eller receptionerna som består av en lång rad med stora bord, skåp och ljuskrona. Borden är helt rena förutom den bärbara dator/läsplattan som receptionisterna använder. Telefon och andra tillbehör har receptionisten i en axel-/handväska. Allt är trådlöst även för de som arbetar i hotellet. De olika borden har uttryck från olika länder, bl.a. Frankrike och Kina. Beroende på antal gäster i hotellet och tidpunkt på dygnet bemannas olika många bord.

Hotellet har en av de bästa hissupplevelserna jag sett. För det första är hissen väldigt rymlig. Sex stora hissar tar gästerna till hotellrummen. Hissväggarna och mattan har ett intressant mönster med havsmotiv som när det belyses med olika färger ändrar karaktär. När ljuset i hissen är blått ser man en stor bläckfisk, när ljuset är rött ser man en stor fisk. Hissen har även snabbknappar till de viktigaste delarna i hotellet – lobby, pool, restaurang och möten.

Hotellkorridorerna är bland de snyggaste jag har sett. Golv, tak och väggar går i samma stil och belysningen gör korridoren behaglig och ombonad. Korridormattan är tjock och perfekt ljuddämpande.

Vi får ett hörnrum med utsikt över Raffles Hotel, havet samt Singapores centrum. Sängen är fantastisk med härligt bäddlinne, kuddar och täcken. Skrivbord med el-uttag som passar alla typer av stickkontakter. Gungstol som skrivbordsstol är en kul detalj. Automatiska persienner och gardiner. Minibaren har icke alkoholhaltiga drycker, men ingår istället i priset för hotellrummet. Wifi fungerar utmärkt. Singapore har över lag bättre wifi än Stockholm. Gratis wifi finns nästan överallt, t.o.m i vissa stadsdelar.

Badrummet har fönster från golv till tak. Det finns badkar och separat dusch. Badrummet har väldigt många speglar så du ser dig själv från alla vinklar. Duschen har både regndusch och handdusch. Pall i duschen om man vill sitta och filosofera en stund. Badhanddukarna är underbart fluffiga. Bäst av allt i badrummet är toaletten. Den är automatisk och förstår när man kommer. Då öppnas toalettlocket automatisk och lite vatten sprejas i toalettstolen. Det är en japansk typ av toalett med varm toalettsits, vattenrengöring med två sprutmunstycken och lufttorkning. När man lämnar toaletten stänger den locket automatiskt och rengör sig själv.

På 18 våningen finns ett stort fullt utrustat gym, pool, spelområde med biljard, pingis och fotbollsspel. Dessutom finns en bar och gott om sittplatser för att bara ta det lugnt i de fläktande vindarna i den 30-gradiga värmen.

Restaurangen serverar en utmärkt frukost och har en frukostkock som gör omeletter. Allt finns i form av västerländsk och asiatisk frukost. I anslutning till lobbyn som har gott om sittplatser finns en lobbybar. VIP-loungen har inglasade rum för mindre möten. Här verkar trenden att hotellen gör något roligare av sina mötesavdelningar redan vara genomförd.

Bäst av allt är personalen. Här är det lite mer informellt än på Fullerton Bay Hotel men lika vänligt och serviceinriktat. Byggnationen pågår för fullt av resterande hotellrum samt av restauranger och butiker i anslutning till hotellet. Hotellet och närområdet ska vara helt klart vid halvårsskiftet.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.