Annons

2000 historiska kvinnor

zoom
Lär dig mer om Lina Hjort, Charlotta Frölich och Elin Pikkuniemi med SKBL.
Annons

Nu ska ni få se något spännande! Några av er kanske redan har upptäckt sidan eftersom den har något år på nacken. Men jag väljer att dela den ändå, för kanske finns det någon mer än mig som missat det här fantastiska initiativet. SKBL, Svenskt kvinnobiografiskt lexikon, har nämligen samlat 2000 svenska kvinnor från medeltid till nutid som bidragit till samhällsutvecklingen men som inte riktigt fått den historiska plats som de förtjänar.

På sidan kan du välja att söka antingen i bokstavsordning, verksamhetsområde, sökord eller ort. Söker jag till exempel på Kiruna finns det 10 kvinnor dokumenterade som antingen har haft Kiruna som bostadsort, födelseort, verksamhetsort eller utbildningsort. Bland annat den ambitiösa Lina Hjort.

Söker jag istället på ”Norrland” får jag 63 resultat. där ett är om Charlotta Frölich och kornsådd på tidigt 1700-tal.  Men min favorit hitills är nog om den ödmjuka skidåkaren Elin Pikkuniemi.

Utforska er egen plats och dela gärna med er av era upptäckter till mig. Ni hittar mig som vanligt på Instagram: @norrlandspepp

Fortsatt trevlig onsdag!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...

Nyheter