Annons

Arctic 12, Årets Norrlandsvisionär och Kirunas snöfestival

zoom
Vad som gjort mig Norrlandspepp senaste veckan? Skidåkare i konflikt, grönsaksodling i serverhallar och Snöfestivalen i Kiruna.
Annons

Arctic 12 
I förra veckan kikade jag på Arctic 12. Filmen där vi i ungefär en timme får följa med när Jackie Paaso tillsammans med Reine, Erin och Benjamin (och filmaren Martin) spenderade 26 dagar i Swedish Lapland för att, i ett svep, bestiga Sveriges 12 högsta toppar. Och vet ni? Jag uppskattade verkligen den ödmjuka tonen inför naturens kraft och människans litenhet i filmen. I de, ytterst få, skidfilmer och klipp jag tidigare sett har åkarna känts så odödliga och omänskliga. Det hoppas från helikoptrar och ditten och datten. Så för mig, som är rädd för exakt allt, var det fint att även få se ödmjukheten och frustrationen hos Jackie trots att hon är prisbelönt och världsvan skidåkare. En expedition är helt enkelt sällan 100% njut, inte ens för ett proffs, och det var välkommet att få det gestaltat i kombo med den vackra naturen. Kommer absolut ha dem i åtanke när jag tappar humöret i mina framtida, mindre avancerade, äventyr. Nyfiken? Här hittar du länk direkt till filmen.

Årets Norrlandsvisionär
I höstas hade Norrmejerier en ansökan där de letade efter Årets Norrlandsvisionär. Bland de sökande har juryn nu valt ut fyra bidrag som nyligen presenterats och samtliga går att läsa om på Norrmejeriers hemsida. Fyra starka bidrag som alla fångade mig på olika sätt, men hjärtat slog lite extra för Lars och Containing Greens väcker min nyfikenhet. Här hittar du samtliga bidrag.

Kirunas snöfestival listad i Condé Nast
”Winter doesn’t seem so bleak when you’re at what’s claimed to be the world’s cosiest snow festival.” Så skriver Tristan i deras 50 events worth travelling for in 2022. Och jag kan inte annat än att hålla med! Vilken mysig stämning det har varit i stan under förra veckan när festivalen genomfördes. Tumme upp!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...

Nyheter