Annons

Besök hos M.o.E Tomat

zoom
Vackert, gott och närodlat. Vad mer kan vi egentligen kräva av en tomat?
Annons

Igår följde jag med min kusin Emma till Stävie där hon skulle köpa tomater inför hennes systers studentfirande. Tänkte att jag kunde följa med eftersom jag inte hade så mycket annat för mig, och det ångrar jag inte. Så mysigt litet ställe! Det var så trevligt att jag tänkte att även ni måste få tips om denna dagsutflykt.

När vi kom fram möttes vi av en glad vinkande kvinna som visade sig vara en av ägarna, Eva Jönsson, som drivit M.o.E tomater tillsammans med sin partner Matts sedan nästan 30 år tillbaka.

Vi gick tillsammans in genom den första dörren i det stora växthuset där vi fick ställa oss på något som liknade en stor fuktig dörrmatta/disksvamp. Där fick vi trampa ett litet tag för att ta bort bakterier och basilusker från skorna innan vi sedan fick gå in till den faktiska tomatodlingen.

Där inne slingrade sig tomaterna höga rad efter rad. Och i botten var tomaterna vilande i väntan på att få skördas. Lite som omvända trafikljus, gröna längst upp och röda i botten.

Avslutningsvis gick vi till självbetjäningen där Emma själv fick välja och plocka de tomater hon ville ha med sig hem. Jag passade på att ställa frågor och smaka på några av Evas favoriter. Vilka smaker! Och doften. Mmm…

Bor ni i närheten så tycker jag absolut ni ska ta er dit! Mysig dagsutflykt och kul att samtidigt få stötta det närodlade.

Tack för titten M.o.E!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren