Annons

Copy paste på Vårgårda kommun?

zoom
I förrgår kom Svenskt Näringslivs rankning för 2021 ut. Grattis Vårgårda kommun till Sveriges bästa företagsklimat! En annan får ju skämmas lite för sin kommuns ranking som kryper runt där på botten.
Annons

Försöker trösta mig med att rapporten inte visar hela sanningen
Det finns absolut mycket att jobba på i den här stan, men vi har också så otroligt mycket potential. Och allt beror ju på vad en mäter. Det ÄR svårt att få upp rankningen för oss när det inte finns någon mark att etablera sig på och när samhällsomvandlingen konstant pockar på uppmärksamheten som en trotsig unge du älskar men också blir tokig på. Men vi kan inte skylla enbart på det. Något mer måste helt klart göras oavsett.

Vårgårda berättar vad en del i framgången har handlat om
Och det är att ha företagarna i fokus och att näringslivsenheten inte är kommunal. Jag tror det ligger något i det. De allra flesta jag träffar i vår stad är väldigt mån om företagarna vi har. Däremot finns det ingen i nuläget, vad jag vet, som har fullt fokus på att utveckla förutsättningarna för näringslivet. Ingen har näringslivet som prioritering. Vårt tidigare Näringslivsbolag lade kommunen ner för några år sedan och hade nog förhoppningar om att det då skulle blomma ut på nytt av företagen själva eller någon ny privat aktör. Sen kom corona. Men en liten fågel viskade i mitt öra att något kanske var på gång nu, håller tummarna hårt!

Jag vill också ha ett ”Center of Innovation”
Tror jag har skrivit om det tidigare. Men tänk om det fanns en liknande variant av Vårgårdas ”Center of Innovation” i Kiruna där näringsliv, innovation och nyfikenhet kunde få ett symboliskt utrymme. En fysisk plats att vända sig till. In med LKAB, in med SSC, in med IRF, in med dig spännande än så länge oupptäckta innovatör och in med dig nyfikna turist som plötsligt inser att du vill bli Kirunabo! Kan vi dessutom kombinera det med någon form av evenemang och mötestjofräs, jamen då är det ju klart.

Swish så hamnar vi i topp på listan!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter