Annons

Det rör sig

zoom
Funderade på hur jag skulle summera den senaste tiden för er. Insåg ganska snart att allt hade ett och samma tema - rörelse.
Annons
Det rör sig i huvudet
Jag är nu inne på min andra vecka på jobbet efter semestern. Den första bara försvann av någon form av acklimatiseringstöcken. Men nu börjar jag komma ihåg vad jag jobbar med, vem jag är och att jag har en blogg på Besöksliv. Gissar att ni är fler med mig som kämpar för att kliva ur semesterbubblan.

Det rör sig i stan
En stor förändring under tiden jag varit på resande fot är att vårt tidigare Stadshus Igloo nu är helt borta (OBS! På grund av samhällsomvandlingen – ej Joe Labero). När jag åkte härifrån i slutet på juli var det en rivningsprocess där delar av väggarna fortfarande stod kvar. Nu när jag passerar på väg mot jobbet så är det bara ett stort avspärrat område med stora maskiner. Märkligt!

Det rör sig i hjärtat
Av samma anledning så rör det sig i både hjärta och själ. Vilket jag tycker är väldigt intressant. För trots att jag står och informerar besökare i princip dagligen om vad som är på gång kopplat till samhällsomvandlingen så är det i princip omöjligt att förbereda sig på hur det faktiskt kommer att kännas när förändringen är genomförd. Jag har hittills blivit förvånad när stadshuset stängdes, när det omringades av stängsel inför rivningen, när rivningen syntes fysiskt för första gången och nu när hela byggnaden var borta.

Det rör sig på älven
En väldigt spännande utställning som är på gång nu till helgen är Jenny Nordmarks ”Övergångar”. Konstverket utgörs av ett klot som kommer att sjösättas i Torneälven på Nationalälvens dag och sedan färdas efter älven mot Bottenviken. Har du tur kan du lyckas se klotet på sin resa men är du på längre avstånd så kan du även följa det digital via en satellit vid nordpolen.
”Vilken väg och hur lång tid färden tar går inte att förutspå då naturens oförutsägbara krafter är en vital del av verkets presentation.”
Läs mer hos Konstmuseet i norr

Det rör sig på gatorna
En annan snackis just nu är helgens evenemang som föreningen Midnight Sun Cruisers Kiruna arrangerar – MusiCar Show 2019.
De beskriver det själva som en salig combo av musik och motorunderhållning. Vet inte om det bara är jag, men jag upplever att det är fler tjusiga bilar i stan just nu än vad det annars brukar vara. Kanske har evenemanget lockat upp en hel del hitresande?

Det rör sig på fjället
Några andra som tydligt har lockat upp hitresande är våra utmanade fjällupplevelser. Förra veckan gick starten för Fjällräven Classic och i helgen är det dags för BAMM, orienteringstävlingen i Björkliden/Riksgränsen som har 25-års jubileum. Heja heja!

Det rör sig i magen
När jag sitter och skriver det här så känner jag den kanske största rörelsen av dem alla. Nämligen en bebis. Förhoppningsvis får jag och sambon bidra till att öka tillväxten i Kiruna någon gång i december. Och jag gissar att känslorna kommer vara liknande de under punkt 3 trots alla mina försök till förberedelser, haha.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Förnya stort med smått – nu ska inredningen vara flexibel

Förnya stort med smått – nu ska inredningen vara flexibel

En rådande trend på dagens caféer och restauranger är behovet av flexibilitet. Det ska var enkelt att flytta runt inredning. Man ska kunna sitta ensam eller i stor grupp. Samtidigt som det helst ska kännas hemtrevligt. ...

Nyheter