Annons

En kärleksförklaring

zoom
Tänk att det redan har gått över tio år sedan vi första gången sågs. Eller, egentligen går vår relation tillbaka längre än så. Vi träffades innan jag ens lärt mig att stå på egna ben.
Annons

Jag låg där och blickade upp över den blå himlen och såg hur fjälltopparna passerade. Lyssnade till hur snön knarrade under pulkan när pappa drog den fram på skidturen.

Mina första minnen med dig är just skidturerna, eller egentligen fikapauserna. Marabou frukt & mandel och apelsin som vi skalade. Vi brukade bita hål på skalet, och den betska otrevliga smaken är konstigt nog synonymt med lycka eftersom den var tillsammans med dig. (Skalet gömde vi under snön för då visste vi inte bättre, förlåt.)

När jag blev äldre tog vi en paus för mina föräldrar trodde att jag skulle kunna få något bättre än dig. Att du inte var bra nog för mig. Men alla vet hur det fungerar… Visst, jag försökte ganska ihärdigt att lära känna andra och ”få upp ögonen”. Jag flyttade och reste under flera år. Och jag ska inte ljuga, vissa har fått en stor plats i mitt hjärta, men ingen av dem är som du. Det ska du veta.

När jag gick i gymnasiet åkte jag upp på sommarlovet och det var då jag blev förälskad på riktigt. Du var förförisk och flörtig på ett sätt jag aldrig hade kunnat förutse med dina sena kvällar och långa mornar. Du fick mig knäsvag. Efter den sommaren åkte jag upp så fort jag fick chansen. Strax innan jag tog studenten blev jag erbjuden att bo i Dubai ett tag, men jag tackade nej. Jag ville hellre vara med dig.

Och sedan fem år tillbaka är vi oskiljaktiga. De få gånger jag är ifrån dig så är saknaden lika djup som Torneälven är lång. Då minns jag till och med dina dåliga sidor, som jag annars irriterar mig på, som de allra bästa. Herregud vad ditt mörker fascinerar mig!

Så fort någon frågar vart jag är ifrån förklarar jag med glädje om dig och allt du är. Förklarar att du är det vackraste jag vet. Vissa förstår inte och hävdar att det finns så många andra, så mycket mer. Men de förstår inte det vi har.

Ingen är ju som du Kiruna!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...

Nyheter