Annons

Godmorgon från Kiruna

zoom
Så var det måndag igen! Kanske sitter du i detta nu full av energi vid skrivbordet och är redo för att ta dig an den nya veckan. Eller så känns det lite trögstartat och du scrollar igenom hela startsidan på Besöksliv för lite inspiration och motivation.
Annons

gäOavsett din sinnesstämning så tänkte jag dela med mig av två videoklipp jag sett under helgen:

1) Astronomins dag och natt från Kiruna

I helgen var det Astronomins dag och natt, ett initiativ som koordineras av Svenska Astronomiska Sällskapet med syftet att göra det fantastiska med astronomi och universum tillgängligt för alla i hela Sverige. Evenemangen arrangerades runt om i Sverige och ett av dem av Space Kiruna i form av ett panelsamtal. Moderator för samtalet var Molly Hennix från Rymdgymnasiet och jag tycker hon skötte det med bravur! Samtalet riktar sig till dig som vill veta mer om varför Kiruna är Sveriges RymdStad. Och nej, det är kanske inte någon miljonproduktion vi kikar på. Men det väckte då min nyfikenhet! Kika själv eller visa för en blivande rymdstudent i din närhet. Jag önskar att någon hade berättat för mig att den möjligheten fanns när jag satt och bläddrade i katalogen och trodde att jag var låst till ”standardprogrammen”.

Här hittar du klippet (Är en rätt lång introbild så spola fram till 09:30 så börjar samtalet direkt)

2) Gällivare RE-do

I helgen såg jag en kort sammanfattning av Gällivares digitala event för bygg- och anläggningsbranschen. Ett kort klipp från en, förmodligen, väldigt innehållsrik dag arrangerad av Gällivare kommun lett av Lena Callne. Och även om det bara var en liten stund så gav det ändå en känsla av att de verkligen är på tårna i grannkommunen! Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) sa att: – Gällivare har ledartröjan när det handlar om industrins gröna omställning. Spännande! Men ja, liiiiite avundsjuk blir jag. Fast som jag skrev på min privata Facebook; Tänk om vi hade kunnat utlysa en tävling sinsemellan Kiruna och Gällivare? Flest nyinflyttade till 2025 vinner! Priset kan vara mer mark från staten? He he he.

Nu när jag skulle dela klippet såg jag att hela versionen lagts upp istället, och det hittar du här.

Jahaja, nu var inlägget slut.
Dags för dig att gå iväg och fylla på kaffekoppen!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...

Nyheter