Annons

Hemester hos Djurönäset

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Med lite fantasi går det alldeles utmärkt. Stopp nummer åtta på hemestern gör vi hos Djurönäset.
Annons

Resmål 8: Djurönäset (Värmdö)
Hemestergänget rullar vidare och vi befinner oss nu hos Mats och Lisa som bjudit in oss till deras pärla Djurönäset i Stockholms skärgård. En 45 minuters biltur från Stockholm central. Det vet jag eftersom att… *trumvirvel* …jag hämtade upp min bästa kompis Fia där och nu ska få hänga med henne HELA helgen. Hurra!

Planen är att vi ska götta oss här på Djurönäset med naturen precis utanför dörren, träna lite och avsluta med någon härlig middag och spa. Kanske ett dopp i havet? My-hy-sigt!

Efter incheckning inleder vi vår reunion med lunch ute på Terrassen med utsikt över Kanholmsfjärden för att ta ikapp vad som har hänt under året som gått sen vi sågs sist. Lite senare tar vi oss ut på en promenad längs naturstigen för att speja på de 22 hektaren med sjötomt under tiden som vi surrar vidare om vem som gjort vad i vår gemensamma umgängeskrets. Längs vägen testar vi de olika utegymsstationerna och när svetten börjar ge sig till känna bestämmer vi oss för att ta ett dopp i havet. Vi sitter sedan kvar ett tag på den solvarma klippan och peppar varandra i de vardagliga världsproblemen vi just nu befinner oss i och behöver ventilera.

Till kvällen lånar vi cyklar och tar oss till skärgårdskrogen Sjöboden för brygghäng. Där fortsätter vi surra som om det inte fanns en morgondag över något glas gottigott i kvällssolen. Båtarna susar förbi en efter en. Jag känner mig så där härligt pirrig av glädje. Och det bästa av allt är att det bara har börjat!  Imorgonbitti efter frukosten (ostörd hotellfrukust utan barn-woop woop) ska vi avsluta på topp med skärgårdsspa och infinitypool innan vi rullar vidare till nästa övernattning. Fy bubblan vad härligt! Alla borde verkligen unna sig en kompisweekend.

Blev du nyfiken?
Här hittar du mer information.

Instagram: djuronaset
Facebook: Djurönäset
Hemsida: www.djuronaset.com/

Foto: Djurönäset

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!

Tidigare besök:
Hemester hos Nikkaluokta Sarri
Hemester hos Huuva Hideaway
Hemester hos Sikfors konferens & fritidsby
Hemester hos Norra Dellen Familjecamping
Hemester hos Rånäs Slott
Hemester hos Kronocamping Lidköping
Hemester hos Sunlight Hotell

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter