Annons

Hemester hos Hofra Bed & Breakfast

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Med lite fantasi går det alldeles utmärkt. Stopp elva gör vi hos Hofra Bed & Breakfast.
Annons

Resmål 11: Hofra Bed & Breakfast (Hudiksvall)
Med bara tre stopp kvar närmar vi oss vår slutdestination. Det tredje sista stoppet gör vi hos Per och Jenny i deras mysiga Hofra Bed & Breakfast. En Hälsingegård mitt i Hälsingland, med perfekt avstånd till flera fina besöksmål och upplevelser. Och vet ni vad, jag har faktiskt hyrt hela gården!

Klockan är strax efter 16:00 och jag har precis checkat in. Jenny visar mig runt i huset och pekar ut vart vi kan äta frukost i trädgården imorgon. När vi står ute på gården berättar hon om de kringliggande aktiviteterna vi har att välja på. “Kanske vill ni upptäcka någon av alla vandringsleder? Spendera lata dagar vid havet? Ta en loppisrunda med tillhörande fika? Eller varför inte ta en tur med dressin?” Jag hinner bara tänka att loppis lät kul innan vi hör bilarna rulla in på gården. Och nu, nu blir det kramkalas.

Jag har nämligen bjudit in några av mina favoritmammor som en försenad mors-dag present till oss alla. Det är flera år sedan vi sågs sist allihopa och mycket vatten (och rent av skit) har runnit under broarna. Men nu ska vi gosa på här hela helgen bara vi. Sju bäddar till sju kvinnor.

Vilka vi blir? Det är min mamma, min faster Bettan och hennes dotter Klara, mina kusiner Emmi och Nea, deras mamma Lotta (som också är min faster samt drottningen av mys) och Sveriges kanske fräschaste 90-åring – farmor Gerd. Nämen jag tror inte att ni förstår hur hög mysfaktorn är på de här kvinnorna när de är samlade. Stämningen slår nog nästan julafton.

Så ja, det kan hända att jag har lite svårt att hålla tårarna tillbaka när vi står samlade på gården med alla väskor runt oss. Och för att inte börja fulgråta säger jag:

Kvinnofolk, välkomna till Hälsingland! Kom med så ska jag visa vart vi ska sova. 

Blev du nyfiken?
Här hittar du mer information.

Facebook:
Hofra Bed & Breakfast
Instagram: hofrabnb

Foto: Hofra Bed & Breakfast

Foto: Hofra Bed & Breakfast

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!

Tidigare besök:
Hemester hos Nikkaluokta Sarri
Hemester hos Huuva Hideaway
Hemester hos Sikfors konferens & fritidsby
Hemester hos Norra Dellen Familjecamping
Hemester hos Rånäs Slott
Hemester hos Kronocamping Lidköping
Hemester hos Sunlight Hotell
Hemester hos Djurönäset
Hemester hos Skeviks gård
Hemester hos Strandpiren

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.