Annons

Hemester hos Norra Dellen Familjecamping

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Med lite fantasi går det alldeles utmärkt. Vårt fjärde stopp gör vi hos Norra Dellen Familjecamping.
Annons

Resmål 4: Norra Dellen Familjecamping (Hudiksvall)
Från Sikfors och Piteå kommun ska vi nu rulla en liten längre sträcka, nämligen till Hudiksvalls kommun och Norra Dellen camping. Hit har Nicole bjudit in oss för att besöka deras camping som de tog över för två år sedan efter att de flyttat till Sverige från Schweiz. Deras mål är att göra campingen till en mötesplats igen och vi ser fram emot att kika på deras satsning. Nicole har även berättat att campingen är en perfekt utgångspunkt för äventyr vilket passar oss bra nu när vi är stela efter stillasittande i bil.

Väl framme packar vi in det viktigaste i stugan som vi hyrt för natten och tar oss sedan på en liten rundtur tillsammans med Nicole som berättar mer om deras arbete hittills och deras visioner för framtiden. Hon pekar ut de olika byggnaderna, campingplatserna och berättar om de olika kringliggande aktiviteterna med bland annat uthyrning av paddleboards, vandringsleder och äventyrsminigolf. Vi skiljs sedan åt vid solterrassen där hon tar emot de nya gästerna och vi fortsätter tillbaka till stugan.

När vi kommer in igen är stämningen inte jättehärlig och jag inser att vi är vad vi brukar kalla för “sambomätta”. Ni vet sådär griniga som en bara kan bli på varandra efter flera dagar i bil tillsammans. Så jag stapplar iväg för att ta mig an nästa äventyr på egen hand under tiden som grabbarna tar en promenad mot hembygdsgården.

En kort stund senare står jag vid uthyrningen med en stand up paddle board vid fötterna och knäpper på mig flytvästen. Jag bär ner den till sjön och ställer mig med ena foten på brädan så att den spegelblanka vattenytan guppar till, går ner på knä och puttar sedan ut mig från strandkanten med hjälp av paddeln. Glider sakta ut och ser under mig hur vattnet blir mörkare allt längre ut jag kommer. Lutar mig mot handflatorna och tar sats till stående. Sedan paddlar jag iväg. Rösterna från de övriga badgästerna blir svagare och svagare ju längre ut jag kommer och snart är det bara fåglarnas kvitter och den vackra naturen som gör mig sällskap. Ljuvligt!

En timme senare är energin väl påfylld och vi går iväg för ett parti minigolf innan kvällens bastu. På vägen dit ser vi hur solnedgången speglar sig i sjön och färgar den ljusa tallskogen orange. Tjusigt Norra Dellen, tjusigt!

Blev du nyfiken?
Här hittar du mer information.

Instagram: norradellencamping
Facebook: Norra Dellen Familjecamping
Hemsida: www.norra-dellen-camping.se

Foto: Norra Dellen Familjecamping

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!

Tidigare besök:
Hemester hos Nikkaluokta Sarri
Hemester hos Huuva Hideaway
Hemester hos Sikfors konferens & fritidsby

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...

Nyheter