Annons

Hemester hos Sikfors konferens & fritidsby

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Om vi använder lite fantasi går det alldeles utmärkt - så det ska vi göra nu. Tredje stoppet blir hos Sikfors konferens & fritidsby.
Annons

Resmål 3: Sikfors konferens & fritidsby (Piteå)
Nu rullar vi vidare söderut mot Piteå och orten Sikfors. Sikfors ligger ungefär tre mil från kusten i ett område som kallas ”Fyrkanten”. Detta eftersom att det härifrån är ungefär 30 minuter till Piteå, Luleå, Boden och Älvsbyn. Mitt i smeten helt enkelt! Och här ska vi spendera natten på Sikfors konferens & fritidsby i en av deras tio stugor. “En miljö som verkligen ger själen ro” förklarade Åsa när vi bokade in oss.

När vi kommit fram och checkar in berättar receptionisten för oss om närområdet och de olika sevärdheterna. Det nämns i förbifarten att det är rätt bra fiske i Pite älven som forsar här utanför och jag ser hur Robin rycker till. Simsalabim och vips så var ett fiskekort inskaffat. Så under tiden som jag går till stugan för att göra i ordning en lunchbit rotar han fram fiskegrejerna i bilen.

Efter lunchen skiljs vi åt utanför stugan och går åt varsitt håll. Robin beger sig iväg med sådär förväntansfulla lätta steg som bara en optimistisk fiskare kan ha. Medan jag och Sixten fortsätter promenaden runt området för en spaning. Utöver stugorna som vi bor i så visar det sig att det även finns 65 campingplatser, ett litet hotell med 14 rum, minigolfbana, pool och tennis.

Efter att vi gått ytterligare några minuter så kommer vi till en hängbro som ser ut att gå till ett stort maskineri av något slag. Det visar sig vara Sikfors gamla kraftstation från 1910 som byggdes för att elektrifiera Luleås industrialisering. Kraftverket stängdes för snart 20 år sedan men går fortfarande att besöka med guide. Det vill jag göra! Jag ringer till receptionen och bokar in oss på en guidad visning senare samma dag. Ringer sedan upp Robin för att berätta om vårt nästa äventyr. Han i sin tur berättar lyriskt att han följt älven och hamnat vid en gammal järnvägsbro där han sett laxar hoppandes mot dammluckorna. “Kom och kolla!”.

Så på dagens to-do list är nu följande:
1) Spana på lax
2) Kraftstationsguidning
3) Middag i restaurangen

Fint som snus!

Blev du nyfiken?
Här kan du hitta mer information.

Facebook: Sikfors konferens & Fritidsby
Instagram: @sikforskonferens
Hemsida: www.sikforskonferens.se

Foto: Sikfors konferens & fritidsby

Foto: Sikfors konferens & fritidsby

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!

Tidigare besök:
Hemester hos Nikkaluokta Sarri
Hemester hos Huuva Hideaway

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.