Annons

Hemester hos Skeviks gård

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Med lite fantasi går det alldeles utmärkt. Stopp nio på hemestern gör vi hos Skeviks gård.
Annons

Resmål 9: Skeviks gård (Värmdö)
Inte allt för långt från vårt tidigare stopp hittar vi vårt nästa mål, Skeviks Gård. Ett lantligt hotell med nästan 100 bäddar mitt emellan stadskärnan och skärgården. Här går rötterna tillbaka ända till 1500-talet, då bonden Peder drev lantbruk med sina djur och sina grönsaker. Idag drivs gården som en hotell- och konferensanläggning av Ragnar och Sofia med deras kollegor, och kärleken till det närodlade finns kvar.

Det får vi se med egna ögon när Ragnar visar oss runt och berättar om deras minilantbruk och om grönsakslandet som anlades 2014. Första året gav det lite drygt 1 ton grönsaker. Imponerande! Varje år sedan dess odlar de numera en mängd olika salladssorter, rotfrukter, örter, goda bönor och ärter av olika slag. Det skördas också gurka, zucchinis och pumpor. Här och där tittar det även fram tjusiga blommor och Ragnar knipsar loss en av dem och räcker fram till oss. Smaka om ni vill, de går att äta.

Vi går vidare till djuren och de charmiga grisarna som visar sig vara Linderödesvin. Med deras bökande som sällskap ger Ragnar oss info om hur och vart vi hittar vår kommande aktivitet innan han önskar oss en fortsatt fin vistelse. Vi hade lite svårt att välja mellan de olika aktiviteterna som fanns, men eftersom vi är i skärgården beslutade vi oss till slut för en kajaktur för att komma så nära havet som möjligt.

Så lite senare står jag och Fia vid vattenbrynet, knäpper flytvästarna och skjuter sedan ut kajakerna. Vi paddlar ut till Mormorsholmen med picknick och myser sedan på klipporna i princip hela förmiddagen. Varvar sol och bad med kaka. Kanske bläddrar lite i en tidning. Men mest bara är.

När vi kommer tillbaka ska vi få njuta av riktigt god mat och dryck på gårdens egna och närproducerade råvaror. Och imorgon är tanken att vi ska ta oss en sväng till naturminnet Skeviks grotta där “Sjunde inseglet” spelats in. Coolt ändå. Och efter det ska vi spana in Gustavsbergs Hamn innan vi skiljs åt igen. Men det tänker vi inte på nu, nu ska vi bada och fånga varje sekund vi har kvar med varandra. Sisten i…!

Blev du nyfiken?
Här hittar du mer information. 

Instagram: skeviks_gard
Facebook: Skeviksgård
Hemsida: https://skevik.se/

Foto: Skeviks gård

Foto: Skeviks gård

Foto: Skeviks gård

Foto: Skeviks gård

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!

Tidigare besök:
Hemester hos Nikkaluokta Sarri
Hemester hos Huuva Hideaway
Hemester hos Sikfors konferens & fritidsby
Hemester hos Norra Dellen Familjecamping
Hemester hos Rånäs Slott
Hemester hos Kronocamping Lidköping
Hemester hos Sunlight Hotell
Hemester hos Djurönäset

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.