Annons

Hemester hos Strandpiren

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Med lite fantasi går det alldeles utmärkt. Stopp tio gör vi hos Strandpiren.
Annons

Resmål 10: Strandpiren (Hudiksvall)
Resan fortsätter och nu är vi i Hudiksvall och på Strandpiren. Marie bjöd in oss och sa “Kika förbi, vi har en fantastisk anläggning på havet med både hotell och restaurang. Perfekt såväl för barnfamiljer, par och affärsresenärer. Ni sover med havsbrisen utanför fönstret. Och så kan ni starta dagen med ett morgondopp i havet.Okej!” sa vi.

Det extra härliga på det här stoppet är att jag ska få rå om min elvaårige gudson. Han bor förvisso i Sundsvall men eftersom det här är min fantasi så har han på något smidigt sätt hamnat i Hudiksvall och nu är vi på hotellet tillsammans. Ta-da!

När han anländer går vi direkt till restaurangen för middag. Jag förklarar på vägen dit att det nu är han som bestämmer och att hans första uppgift som regent är att välja vart vi ska sitta. Med försiktiga och samtidigt bestämda steg går han ut på den 300 kvadratmeter stora uteserveringen och sätter sig på en av de 150 platserna. Sedan ber han servitrisen om menyn och jag ler stolt bakom vattenglaset över att han vågar ta för sig trots sina relativt unga år.

Charlie får sedan fortsätta styra och väljer middagen åt oss alla vilket resulterar i en klassisk baklängesmiddag. Vi inleder med crème brûlée toppad med färska bär, fortsätter med högrevsburgare, sedan gratinerade havskräftor och slutligen en omgång till på efterrätten. Men den här gången med chokladmousse. Supermätta och glada efter mat i magen från en av Hälsinglands bästa restauranger (enligt White Guide) kryper vi sedan ner till kojs på hotellrummet.

Morgonen därpå sitter vi uteserveringen igen och äter frukost. Vi vinkar till alla båtar som passerar och turas om att gissa vart de är på väg. Plötsligt ser vi hur en av båtarna vinkar lite extra glatt tillbaka. “Chaaaaarlie” ropar dem. Han kollar chockat på mig och springer sedan ner på gästbryggan nedanför. Där väntar hans familj som tagit båten från Sundsvall för att hämta hem deras lilla hotellfirare. Men först ska vi se vad Hudiksvall har att erbjuda och enligt kung Charlie lutar det åt ett besök hos Mulle Meck. Och bad!

Blev du nyfiken?
Här hittar du mer information. 

Facebook: Strandpiren
Instagram: Strandpiren
Hemsida: www.strandpiren.se

Foto: Strandpiren

Foto: Strandpiren

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!

Tidigare besök:
Hemester hos Nikkaluokta Sarri
Hemester hos Huuva Hideaway
Hemester hos Sikfors konferens & fritidsby
Hemester hos Norra Dellen Familjecamping
Hemester hos Rånäs Slott
Hemester hos Kronocamping Lidköping
Hemester hos Sunlight Hotell
Hemester hos Djurönäset
Hemester hos Skeviks gård

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.