Annons

Hjärtat i byn och Kirunas nya varumärke

zoom
En liten summering om vad som har hänt sedan sist - några utvalda höjdpunkter från min kalender.
Annons

Herregud…

Tiden sprang ifrån mig den här senaste månaden och jag har inte ens hunnit tänka på bloggen. I helgen var jag till magiska Lofoten på roadtrip tillsammans med min sambo och jag tänker att ni ska få ta del av det framöver. Men för att det inte ska dra ut ännu mer på tiden innan det blir någon uppdatering så kommer här ett enklare ”Det här har hänt sen sist”-inlägg. Helt enkelt några favoriter ur kalendern:

Vecka 20
I mitten på maj, hade vi Passionista på besök i Navet, inbjudna av våra kollegor på Kirunabo. Ett initiativ som syftar till att peppa framförallt unga tjejer att göra sin passion till ett yrke. På plats var Malin Winberg från Drivkraftspodden som föreläsare och på kvällen genomfördes en workshop. Det kändes som att många blev väldigt inspirerade och att det var uppskattat. Här kan ni läsa mer om det.

Vecka 21
Under den här veckan hände det en hel del kul. Vi hade bland annat ett möte tillsammans med en kreativ och spännande metodbyrå om hur vi kan presentera resultatet av vårt projekt c/o Kiruna som tar slut efter årsskiftet. Inte helt lätt att lyckas sammanställa resultat och samtidigt göra det lite sexigt. You know the struggle.

Min kollega Håkan (med stöd från övriga på Tillväxtavdelningen) styrde upp ett jättefint koncept med namnet ”Hjärtat i byn” hos oss i Navet. Ett evenemang för de som bor och arbetar i Kiruna men som har hjärtat i byn. I den här omgången var Vittangiområdet först ut. Responsen var väldigt bra både från medverkande och besökare så jag hoppas att vi får vara delaktiga även i nästa omgång. Vilken by det blir då är inte bestämt ännu.

Dessutom anordnade min projektkollega en workshop tillsammans med Piteå Science Park där vi utgick från frågan ”Hur kan vi lyfta och stärka kreativiteten i Kiruna?” Och herregud – vilket driv det finns i den här staden! Många bra idéer föddes fram varav några av dem kommer att jobbas vidare med under hösten.

Vecka 22
Då åkte jag i hemlighet ner till Skåne för att överraska min lillasyster som kom hem från Australien. Mötte upp henne på flygplatsen i Danmark tillsammans med familjen. Mysigt! Var ett år sedan jag träffade dem sist så det var dags. På distans jobbade jag under tiden med den tävling som vi har haft pågående under hela maj, nämligen ”Hur ser din bild av Kiruna ut?”. En tävling där Kirunaborna har fått svara på fyra olika frågor och vars resultat vi kommer att analysera tillsammans med Kairos Future nästa vecka. Förhoppningen är att resultatet från tävlingen (i kombination med en bredare research och analys) ska leda till Kirunas nya varumärke. Jättespännande!!! *nyp i armen*

Dessutom har jag i dagarna startat min distansutbildning ”Kiruna, Norrland, världen: humanistiska perspektiv på människan och naturresurserna” som verkar väldigt intressant. Som jag skrev i min presentation till kurskamraterna ”Jag kan ju inte drömma om att bli officiell ambassadör för Norrland och stå utan den här kunskapen.”

Vi hörs snart igen!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter