Annons

Husflytt, stolthetskonferens och gravidfotografering

zoom
Men hörrni, tiden springer verkligen ifrån mig just nu. Nyfiken på vad jag har sysslat med sen sist? Här kommer några utvalda höjdpunkter.
Annons

Kollat på flytt av Gula raden
Den 9:e oktober möttes vi upp ett gäng på ett café här i stan där vi köpte en kopp kaffe. Sen gick vi i samlad trupp ner till de tre husen som kallas för ”Gula raden”. Vid 09:00 skulle det första av totalt sju hus flyttas till sin nya placering – och det ville vi såklart inte missa. Men det gjorde vi, haha. Vi var fullt övertygande om att det skulle ta en stund att lyfta upp husen men när vi var på plats tio minuter efter nio så hade de redan hunnit en bra bit. Vi fick öka tempot för att komma ikapp. Och när vi väl kom ikapp blev jag väldigt imponerad. Först och främst för att en så stor byggnad tar sig fram på den väg jag kör till jobbet på. Men även tekniken? Vi kom ikapp en kvinna i varselväst som svarade exemplariskt på alla våra nyfikna frågor. Jag blev så till mig att jag senare googlade för att försöka få fram mer information kring tekniken på hjulfunktionen, haha. Pampigt hur som helst!

Varit på invigningen av ”Time out” på Kirunas konstgille
Samma kväll hade Kiruna Konstgille passande nog invigning av den nya utställningen ”Time out”. En utställning av sju konstnärer (Agneta Andersson, Victoria Andersson, Britta Marakatt Labba, Anita Mikko, Lena Stenberg, Anita Ylipää och Lena Ylipää) som alla hade gjort verk som speglar en stad i förändring. Älskade Ylipää’s seriestrippar. De hade lyckats fånga många vardagsutmaningar här i Kiruna. Utställningen pågår till 30 oktober – gå och kika!

Varit med på utbildningen ”Förenkla helt enkelt”
Jag var med i våras när den andra delen genomfördes och nu var det dags för del tre i SKL:s utbildning. Trots att jag varken är chef, handläggare eller politiker som är deras egentliga målgrupp så tycker jag att det är väldigt intressant att få delta. Både för att ta del av hur det fungerar hos oss just nu, men också för att få vara med och tänka till hur det skulle kunna bli bättre. Hur enkelt är det att få kontakt med oss idag? Hur lätt navigerar du dig på kommunens hemsida? Och hur hjälpsam är jag, ställer jag tillräckligt många följdfrågor till personen som tagit kontakt med mig för att förstå vad hen EGENTLIGEN frågar efter?

Fortsatt planering för vår stolthetskonferens ”Heja Kiruna”
Den allra största tidsåtgången har gått åt planeringen av vår spridningskonferens, eller stolthetskonferens, som vi valt att kalla den. Jag har bollat hundratals mail fram och tillbaka till vår tålmodiga och kreativa metodbyrå Sigmar kring konferenspaketeringen där allt från program, hemsida och annonsering är inkluderat. Vi håller även på att ta fram en metodbok med deras hjälp som ska summera hela projektet där jag suttit många kvällar och smattrat på tangenterna. Jag har även skrivit pressreleaser och bokat in fotograferingar. Suttit i möten med samarbetspartners och bollat idéer med föreläsare. Samt planerat inför vår nylansering av värdskapsutbildningen som ska ske under konferensen. Jo, det har varit stundtals svettigt för en gravid rackare! Men också oerhört givande att få ta del av den här samarbetsviljan. Finast hittills var när vi förde samman två skapande själar för ett samarbete och du nästan kunde känna på energin i rummet hur kreativiteten växte fram mellan dem. Jag är oerhört förväntansfull på slutresultatet!

Fotograferat gravidbilder med den fantastiske Rebecca Lundh
Som pricken över i:et fick jag chansen att ställa upp som modell för en gravidfotografering nu i veckan tillsammans med Rebecca. Vi började fotograferingen nere hos mig på älven, men det blåste lite för mycket och vi upptäckte att isen var inte riktigt stark nog för att vi skulle känna oss säkra. Så vi förflyttade oss till Sautosbäcken några kilometer bort där vattnet fortfarande var öppet. Och som Rebecca sa, det var nog meningen att vi skulle få lite motgång för att tajma det rätta ögonblicket. När vi kom dit var det som att det spelades ljuv musik för oss. Det var i princip vindstilla och plötsligt kikade solen tittade fram. Otroligt! Har nog aldrig känt mig närmare Jonna Jinton, haha.

Vi hörs snart igen!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.