Annons

Inte ens LKAB är oersättliga

zoom
För några år sedan blev en person i min närhet nästan av med sitt jobb, låt oss kalla honom X. Han var en väldigt högt uppsatt person och var erkänd för att göra gott ifrån sig. Men X hade nu hamnat i en situation där han inte längre satt tryggt.
Annons

Jag minns att jag blev väldigt chockad, precis som många andra, och diskuterade det hela med min dåvarande chef. Jag förklarade att jag var uppriktigt orolig över situationen och menade på att ingenting längre kommer vara sig likt om X slutar. Varpå min chef sa;

”Emma, akta dig för att tro att människor är oersättliga.”

Just de orden kom jag och tänka på när jag i fredags nåddes av LKABs pressmeddelande om att malmen inte verkar finnas i samma utsträckning som tidigare trott. Många av mina kompisar blev väldigt oroliga för vad som ska hända nu. Såklart! Jag har också tänkt värsta scenariot-tankar, men jag är för tillfället inte så orolig ändå. Kanske naivt. Men jag hoppas istället att vi ser det här som en chans att tänka om nu och inte fortsätta lägga allt fokus på gruvan. Inte ens LKAB är oersättliga.

Två lite roligare nyheter från Kiruna i veckan:

1) Restaurangen Pinchos har haft premiär i Kiruna under helgen! För mig är den här etableringen mycket mer än bara en restaurang som öppnar sina dörrar. Att de valt att öppna i ”gamla” Kiruna ger en framtidstro större än vad jag trodde. Det är som en markering på att Kiruna nu går mot en ny era. Att det är värt att satsa.

2) Robert Ylitalo, CGI har fått en nominering som bästa innovation till Smart city world congress i Barcelona. 14 november får vi veta om Kiruna kvalar in i sällskap med Dubai och Barcelona.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.