Annons

Mina tolv senaste printscreens

zoom
Min telefon är, precis som många andras, full med printscreens och sparade länkar på saker som väcker känslor hos mig. Låt oss ta en titt.
Annons

Bild 1
Att Jokkmokks marknad var förra helgen och att Greta deltog med Sáminuorra har ni garanterat redan koll på. Blev en printscreen på grund av glädje när jag såg nyheten.


Bild 2
Och att Dundret nyligen utsågs till Sveriges bästa skidort känner ni förmodligen också till. Men jag måste ändå lyfta det igen eftersom det var lite otippat? Kaxigt och roligt.

Bild 3
Det här blev ju också lite av en viral succé, i alla fall i mitt flöde. Älskar alla galningar som kommer på sånt här! Håller tummarna för att det går igenom.

Bild 4
Men det här kanske ni inte har sett ännu? Min husgud Pancho Snöfall har gjort en mini-serie tillsammans med Niklas Allestig där vi får ta del av återblickar i skidkulturhistoria och Panchos liv (som för övrigt verkar gå lite hand i hand – hönan eller ägget och så vidare). Ta dig tid att se det här! Här kommer du direkt till alla fem

Bild 5
En annan mini-serie jag skulle vilja se är Snow how, så jag tog en bild för att påminna mig själv. Måste ta tag i det. Har ni sett den?

Bild 6
”Wow, en egen skidort – vilka möjligheter!” tänkte jag och knäppte av. I Storlien jobbade min mamma när jag var yngre. Minns hur jag sprang i korridorerna och att jag brukade få sega råttor av den gulliga kvinnan i kiosken. Mitt andra minne därifrån var när en man köpte något i godisautomaten och det ramlade ner en extra stycksak. Jag ropade efter honom och då sa han att jag fick behålla den. Mitt liv kretsade uppenbarligen kring godis redan då, haha.


Bild 7

Här är en cool kvinna! Jag känner inte Kristina, vi har inte ens träffats. Men hon skickade mig ett mail för tusen år sedan och jag har sedan dess följt henne via sociala medier. När jag startade igång med Norrlandspepp upplevde jag att många tyckte att min dröm om att ändra bilden av norr var galen och lite onödig. Då kändes Kristina som min kollega som brann för liknande saker. Har inte koll på ens hälften av vad hon tar sig för men jag imponeras, gläds och hejar på distans. Nu senast i ÖP (låst artikel) och Populär historia.

Bild 8
Och apropå coola kvinnor! Såg att Stich N Stones har gjort ett samarbete med Löfbergs där de gör kepsar av kaffepåsar. Kul! Första gången jag hörde om dem var när jag läste på Skarp i Åre. Då hade de läst året före mig och gjorde mössor med blixtlås på som alla som var tuffa gick runt med. Så roligt att följa deras resa. Är ni i Åre borde ni kika in i Studion där mycket kreativt verkar ske.
  

Bild 9
Såg det här i flödet och fick ont i magen. Viktig historia som jag skulle vilja ta del av.
Bild 10
Från allvar till glimten i ögat. Gillade den här krönikan av Marcus Berggren om att låta kaffekokandet ta tid eftersom vi stressar med allt annat.
 

Bild 11 och 12
Och så avslutar vi med lite rekord både i Kiruna och i Swedish Lapland. Heja!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter