Annons

Norrbottens ambassad – en dröm som blev sann!

zoom
I flera år har jag drömt om att bli ambassadör för Norrbotten. En drömtjänst som inom kort kommer finnas ute för rekrytering hos Region Norrbotten.
Annons

För fem år sedan upptäckte jag för första gången Kid President. Den spralliga glada ungen från USA som via Youtube gick all-in för att vara president. Robby gjorde, tillsammans med sin släkting Brad, en hel del olika filmer bland annat där de träffade Obama och Beyoncé.  Men mest känd är nog klippet ”A pep talk”.

Inspirerad av honom började jag tänka om jag skulle kunna göra något liknande, jag fantiserade om en Norrländsk ambassad där jag skulle vara ambassadör och sätta Norrland och Norrbotten på kartan. Ingen skulle längre ifrågasätta mitt val att bo här utan istället skulle alla vilja flytta hit. (För att ni nya läsare ska förstå vidden av den här drömmen så kan jag berätta att det var just ”Norrländska ambassaden” som var mitt tema på min 30-års fest på Icehotel förra året. Och ja, jag var ambassadören.)

Men nu verkar drömjobbet jag trodde bara fanns i fantasin ha tagit form på riktigt! Jag läste i NSD igår att Region Norrbotten söker efter en ambassadör som ska jobba i Stockholm för att marknadsföra Norrbotten. Jag hade utan tvekan sökt om det inte vore för att jag faktiskt inte vill lämna Kiruna…

Vill därför tipsa er om möjligheten! Rekryteringen tros vara igång i slutet på november. Sök! Jag hejar på dig.

Ps. Vissa skulle kanske bli lite avskräckta av Backgårds citat i inledningen om besparingar. Men en riktig ambassadör vet hur viktigt det är med en etablering söderut och vad som krävs för att få honom övertygad.

Läs hela artikeln i NSD här.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter