Annons

Norrlandspepp just nu

zoom
Dags igen att lista det som gör mig pepp på norr! Här är mina senaste glädjerus.
Annons

1. Tornedalsrallyt på SVT
Den 10:e december 20:30 på SVT2 är det premiär för Tornedalsrallyt. Och nej, det handlar inte om rally på det viset du först kan tro. Tornedalsrally kallas den kedja av bilar som bildas efter helgens slut av människor som pendlar mellan Kiruna och Tornedalen. Ett fenomen jag tidigare aldrig hade hört talats om men nu upplevt ett flertal gånger efter att jag träffade min sambo och kört en liten del av sträckan mellan Kiruna och Karesuando. Det kan bli ett rejält pärlband med pendlare. I fyra delar får vi följa Mattias, Olivia, Johan-Petter och Patrik i en dokumentärserie om livet i Tornedalen och vilka speciella krav arbetslivet på landsbygden ställer på de medverkande. Jag ser väldigt mycket fram emot det här och älskar att den producerats. Finns hopp i höstens tv-tablå!

2. The whale
Såg en länk om det här i flödet igår och blev helt tagen! Jag har som många andra länge drömt om att se valar och har i flera år pratat om att bege mig mot Lofoten för att göra just detta. Men varje år så skjuts det upp och nu är jag fullt övertygad om att det fanns en mening med mitt ”skjuta upp:ande”. För den som väntar på något gott väntar naturligtvis tills 2022 när ”The whale” ska stå klar! I den spännande arkitekturen av danska Dorte Mandrup ska du kunna uppleva norra Norge och valar i ett. Ser helt otroligt ut och jag kan knappt vänta!

3. Arctic bath
Det här projektet har varit väldigt spännande att få följa, och med tanke på senaste tidens mediarapportering så är jag gissningsvis inte ensam om att tycka det. Såg att min kompis och tidigare kollega Therese redan hade fått vara där och tjuvkika – avis! I januari öppnar dem och en vacker dag ska jag dit och spaa. *Fyller på bucketlistan ytterligare*

4. Icehotel 30 år
Ny hemsida, relativt ny VD och ny bar som invigdes i fredags. Det händer grejer i Jukkasjärvi! Den 13 december invigs dessutom det 30:e vinterhotellet. Det är ändå väldigt mäktigt! Trettio år av hänförande iskonst och ny design varje år. Gissar att jag kommer ha svårt att medverka på invigningen i år på grund av bebis – men ser framemot att få besöka under vintern. Har du lika dåligt tålamod som mig så kan du tjuvkika på årets skisser här.

5. Arctic Design of Sweden
I veckan hölls en utställning i New York med designers från norra Sverige. Lyllo New York som fick möjligheten att ta del av göttigheter från bland annat Akenberg, C/O Gerd, Erica Huuva, Lotta Lampa, Style of Norrland och The Pattern Landscape. Projektet har som syfte att hjälpa företag inom design och konsthantverk att komma ut på den internationella marknaden och har tidigare varit i Köpenhamn. I framtiden planeras det även för att ställa ut i Paris, Toronto och Tokyo. Älskar såna här initiativ! Heja!

6. Förfrågan om att föreläsa
Privat så var det allra största att få en förfrågan om jag ville gästföreläsa på en utbildning om produktutveckling/destinationsutveckling. Några av eleverna hade tydligen hittat hit till bloggen och var nyfiken på mig och mina tankar kring platsmarknadsföring. (Hej hej! Vad kul att ni läser!) Jag har dock flaggat för att jag inte levererar på topp just nu eftersom jag sover ungefär 80% om dagarna i väntan på bebis, haha. Men jag hoppas att vi lyckas ro ihop något ändå. Och gör vi inte det den här gången så vet ni vart jag finns. Ni kan alltid skicka ett mail till adressen nedan eller ett DM på Instagram (@norrlandspepp) så ska jag försöka svara så gott jag kan. Det lovar jag!

Vi hörs snart igen!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.