Annons

Observationer från soffan

zoom
Herregud, årets influensa är inget att leka med! Jag har legat däckad i snart en vecka nu därav dålig uppdatering. Men jag har av samma orsak haft möjligheten att observera den vilda webben från min lilla telefonskärm.
Annons

Här kommer mina favoriter från veckan som varit:

Nytt kalas till Piteå
Klart att Piteå ska hålla i världens största surströmmingsbaluns, haha. Kul initiativ! Gillar du inte surströmming? Då blire palt!

Isvakspoesi i Skellefteå
Få har nog missat att Skellefteå och Föreningen för Mörkrets och Kylans Glada Vänner sedan åtta år tillbaka styr upp Öppna Skandinaviska Mästerskapet i Vintersim. Men nytt för i år (?) var isvakspoesi där den tävlande skulle framföra en dikt på max 30 sekunder i det iskalla vattnet. ÄLSKAR såna här galna påhitt!

NorrbottenMediaWeek 
På distans följde jag och avundades de som var med på Norrbotten Media Week. Nästa år hoppas jag kunna medverka!

Årets ekoturismpris till Sápmi Nature Camp
I princip överallt i mina sociala medier har jag sett hyllningar och grattishälsninar till Lennart efter vinsten på Grand Travel Awards. Heja heja!

RIT 2021 Kick-off i Kiruna
Arbetet med att utveckla och stärka Övre Norrland som landets rymdregion fortsätter. Spännande!

Veckans frustration
Till Alla hjärtans dag publicerade Allt om resor ”Sveriges sju mest oromantiska städer” där Kiruna kom med i topp. Visst, vi kanske inte direkt kvalar in i Sveriges mest romantiska stad. Det kan jag leva med. Det som gjorde mig frustrerad var motiveringen eftersom det kändes som en lat research. Att människor reser till oss från världens alla hörn för att fria eller gifta sig på ICEHOTEL just under den här perioden eller att många flyger hit i jakt på norrsken och romantik måste de ha missat. Och gällande hållbarhet så missade de att det hänt en del sedan 2014. Till exempel i projektet KSC som siktar på att göra Kiruna till den första hållbara staden i ett arktiskt klimat. Eller att LKAB också jobbar hårt på sitt håll med bla SUM.

Med vänlig hälsning Patrioten

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.