Annons

Om jag besökte Järvsöbaden

zoom
Fortsätter hemestern från soffan med fler fiktiva besök i vårt avlånga land. Den här gången testar jag downhill och badar i en potatiskällare.
Annons

Om jag besökte Järvsöbaden:
Då hade jag bokat in mig på deras downhill-paket, hyrt mig en cykel och swishat ner för Järvsöbacken! Förväntansfull men försiktig eftersom jag är en fegis med orimliga drömmar om att vara en äventyrlig extremsportare.

Efter äventyret utomhus skulle jag sedan ha satt mig i Järvsöbadens tjusiga sällskapsrum. Och då, i samma stund som jag slår mig ner för att blogga om min vistelse skulle drömmen om extremsport bytas ut. Rummets inredning skulle istället få mig att tro att jag är en uppskattad författare på besök för att skriva det sista på min 500-sidor långa roman. Triologi, givetvis. Skulle sippa lite på en rökig dryck och känt mig mer cool än produktiv innan det var dags för middag. Till bords skulle jag bli förtjust av att upptäcka middagen alltid inleds med husets inlagda sill (älskar sill!).

Hade förmodligen klämt in ett besök i potatiskällaren också. Den är nämligen ombyggd till ett kallbad och genom potatisinkastet porlar vatten från deras egna källa i Öjeberget ned i badet. Temperaturen? Cirka 4-8 grader. Låter som något en ändå vill uppleva. Visst? Du ångrar aldrig ett bad. Särskilt inte i en potatiskällare. Extra roligt eftersom allt började som ett kurhotell 1905.

Idag drivs hotellet av samma familj som då, men av den fjärde generationen. Fint! Inger, som är nuvarande hotellchef hälsar att deras slogan är: Välkomna hem till oss!

Foto: Järvsöbaden

Foto: Järvsöbaden

Nyfiken? Här hittar du mer information:
Instagram: @järvsöbaden
Facebook: Järvsöbaden
Hemsida: www.jarvsobaden.se

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.