Annons

Tjugo år av förväntan

zoom Illustration: Sigmar Metodbyrå
Illustration: Sigmar Metodbyrå
Födelsedag, julafton, nyårsafton och Kirunafestivalen. Årets viktigaste dagar då fjärilarna i magen fladdrar till lite extra.
Annons
I början av veckan är ledtrådarna små
Men det tränade ögat ser att de stora återvinningsstationerna i hörnet plötsligt är borta. Dagen efter är det plötsligt avspärrningar uppsatta vid infarten och den tidigare fulla parkeringen ekar tom. Strax därefter monteras de stora vita tälten upp och festivalstängslen står utplacerade redo för att stänga av området.

Morgonen därpå när jag går till jobbet har tivolit anlänt
Färgglada lastbilar och karuseller har fyllt torget med förväntan om årets festival. Och det är då jag börjar fundera över om inte det där stängslet kanske har motsatt effekt? Istället för att det stänger av så kanske det slår igång någonting för jag känner redan hur staden puttrar av liv.

Tjugoårsjubileum

Imorgon är det dags att inviga Kirunafestivalen för den tjugonde gången. I tjugo år har festivalen fyllt staden med förväntan så här dagen innan allt drar igång. Och i år är inget undantag.

Vi ses i vimlet om 13 timmar och 11 minuter.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren