Annons

Världens bästa stad när det regnar

zoom Agneta Dellefors
Agneta Dellefors
Vissa initiativ greppar tag när du läser om dem. Det här regnprojektet tycker jag är ett sånt exempel! Fascinerande och fyndigt i ett.
Annons

Sedan ett tag tillbaka har jag följt min tidigare kollega Jens i hans arbete. Blir lika glad varje gång han lägger upp någonting nytt i sitt flöde för jag tycker att han och hans kollegor verkar jobba med ett helt fantastiskt initiativ – nämligen ett projekt som heter ”Rain Gothenburg”. Deras mål är att göra Göteborg till världens bästa stad när det regnar. Ni hör ju, genier!

Så här beskriver dem det själva på sin hemsida:
”Det regnar i snitt var tredje dag i Göteborg. Och med klimatförändringen kommer de svåra skyfallen att öka. Därför satsar Göteborg på att bli en internationell förebild som regnstad. Både i att bygga en hållbar stad som tar hand om stora regnmängder och att ta tillvara regnets möjlighet till att ge unika upplevelser, men också genom att koppla tillbaka till göteborgarnas önskan att komma närmare vatten i alla former.”

Bland annat så har Bea Szenfeld gjort ett konstverk som bara syns när det regnar.
”–Idén bakom konstverket är att uppmärksamma miljöförstöringen och den global uppvärmningen som är isbjörnarnas främsta hot. När isarna smälter så har isbjörnarna svårare och svårare att hitta mat och detta leder till att isbjörnarna söker sig närmare människan, säger Bea Szenfeld.”

Personligen har jag ju drömt länge om att lyckas komma på ett liknande koncept i Riksgränsen som ska göra flatljuset till en styrka, haha. Tror att jag måste åka ner till Göteborg för lite inspiration.

Vill du också veta mer? Klicka dig vidare här till Rain Gothenburg.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.