Annons

Vem är väl som Emma?

zoom
Vad vore en stad eller en plats utan eldsjälar? Jag har några nära hjärtat som inspirerar mig dagligen här i Kiruna som jag skulle vilja ge lite extra uppmärksamhet. Först ut är Emma Jonsson.
Annons

Låt mig berätta om Emma Jonsson
Emma är en otroligt positiv person och en möjliggörare av det allra bästa exemplet. Men inte nog med det. Hon är utöver det positiva sinnelaget samtidigt imponerande vass och skärpt! Jag upplever att hon leder med finess oavsett vem det är hon ska visa vägen och hon verkar kunna mingla sig fram i alla möjliga rum. Det är som att hon istället för att bara iaktta och nätverka rätt upp och ner som oss andra dödliga – så dansar hon fram. Och där det möjligtvis finns en mur eller ett hinder är hon klok nog att inte stånga sig blodig utan istället backar hon undan, reflekterar och hittar en alternativ lösning. Klurig, kreativ och tuff! Lite som Kirunas egna MacGyver.

Men vad gör hon då?
Jo, i olika roller och skepnader bidrar hon till att Kiruna (världen?) är ännu lite härligare att bo i. Ibland som innovationsledare kring arktisk odling och mötesplatser i projektet KirunaBo. Eller som skapare av välbesökta evenemang och aktiviteter i rollen på Stadsliv Kiruna. Ett annat fint exempel är dansföreställningen ”Innanför grindarna” som hon projektledde för några år sedan för att visa på mångfald i gruvindustrin. Det senaste projektet var Artscape där Emma, tillsammans med sin tidigare dunderkollega Emma Bergman, lyckades förverkliga deras vision om muralmålningar på Kirunas fasader. Ett otroligt fint sätt att värna om Kirunabornas minnen i samband med stadsomvandlingen. Men allt det här är bara en bråkdel av allt hon tagit sig för.

Tack Emma!
Ja, tack Emma. Så tacksam för allt du gjort och gör. Både för min alldeles privata vinning i form av inspiration. Men också för att det verkligen gjort (och gör) skillnad i stan. Ser med spänning fram emot vad du tar dig an härnäst!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...

Nyheter