Kökstugg
Stefan Ekengrens inspirationsblogg om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer. Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra. Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...
Nya kompisar till den gröna tomatsoppan…
Jag önskar jag bara kunde hålla käften…
Fräschare munkrätt…
Allt ska jag berätta…
Den gamle kocken vid sin spis vinglar hastigt till. Kastrullen med fin lammsky glider ur hans hand, den faller långsamt som i slow motion ner mot det hårda golvet, landar hårt och stänker sky rakt ut över hela golvet och...
Kärleken till att arbeta…
Höll i veckan en introduktion för nya elever på Restaurangakademiens kökschefsutbildning. Vad krävs av en köksmästare i dag?
1 år på Hantverket…
Gulbeta, brynt salvia och hollandaise…
Vi har bytt en massa rätter nu under två veckor. Samtidigt har vi haft fullt tryck på krogen så nu kommer rapport, rätt för rätt
En snigelpanna håller dig på alerten…
Vi har bytt lite rätter i veckan (i torsdags), alltid en svettig manöver. Speciellt efter första kvällen med de nya rätterna är det sömnlöst, känner att jag vill ändra allt, det blir bättre kväll för kväll...