Annons

Agrikultur, uppstart och strömmingstorka…

Vi är igång igen efter ledigheterna, i kväll kör vi en lugn första service.Hela ledigheten avslutades i förrgår med ett att köket besökte nyöppnade Agrikultur på Roslagsgatan i Stockholm. Vi hade en riktigt trevlig kväll med god mat och bra snack. tack Filip, Joel, Lina och Jon, man blir inspirerad när folk satsar!Bästa rätt, bedrövlig bild men ändå en känsla: kål med svensk bläckfisk, kålrabbi och kycklingskinn, grymt gott
Annons

Vi är igång igen efter ledigheterna, i kväll kör vi en lugn första service.
Hela ledigheten avslutades i förrgår med ett att köket besökte nyöppnade Agrikultur på Roslagsgatan i Stockholm. Vi hade en riktigt trevlig kväll med god mat och bra snack. tack Filip, Joel, Lina och Jon, man blir inspirerad när folk satsar!
Bästa rätt, bedrövlig bild men ändå en känsla: kål med svensk bläckfisk, kålrabbi och kycklingskinn, grymt gott
Men nu då, tillbaka på plats är det ringrostigt men jäkligt skönt att stå i köket igen. Vi kör samma meny sen innan vi gick över till julmenyn med några ändringar. Vi har haft en hjort innan med svamp och rökt forellrom. Den ändras till biff med lite andra tillbehör så i dag står jag och gör de sista ändringarna där. Återkommer till rätten sedan men en kungsmusseron är inblandad, älskar den här svampen. Kommer bara skiva den ganska grovt, koka en lag av äppelcidervinäger, socker, vatten, chili, ingefära, vitlök och en massa soja och slå varm över den skivade svampen som sedan får kallna, riktigt gott, återkommer som sagt för jag har en viktig sak att ta upp.
Fina svampar
Det viktiga stavas strömming. Har bara jag märkt att den ibland under året (även när det är säsong) bara är slut och inte går at få tag i? Det här har börjat att ske helt plötsligt, jag är förvirrad, strömming? Vi pratar inte om hummer, färska kräftor eller ostron nu utan strömming? Just nu då som superviktig detalj givetvis i vår strömmingsrätt där jag kör den helt rå går den inte att uppbringa i hela landet. Den finns inte någonstans, totalt soprent, svaret jag får från de jag försöker hos är att de inte får tag i någon, de som normalt fiskar gör det inte just nu. Och så här är det lite då och då under året, bara att vänja sig verkar det som. Innan ledigheten har jag planerat allting med råvaror, det sista jag tänke skulle vara svårt att få tag i var strömming, har försökt hela veckan men det har vart omöjligt, kryper på väggarna, detta är min absoluta favvofisk. 
Fisklådorna gapar tomma på strömming, det är total torka, herregud

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...

Nyheter