Annons

Allt för konsten…

Nu när vi kär igång med den nya abborrmackan får en gammal klenod komma ut ur skåpet (röksåpet!), nämligen rökpistolen, den var lite dammig nu men är ju välkommen. Abborren kommer vara varmrökt och ligga på brödet som ska krossas i morteln. Klart även med det övriga: hackat ägg, rödlök, gräslök, sikrom och kvarg på brödet. I morteln under brödet kommer en ljummen ”hovmästarsås” och lite krispig friterad kapris.
Annons

Nu när vi kär igång med den nya abborrmackan får en gammal klenod komma ut ur skåpet (röksåpet!), nämligen rökpistolen, den var lite dammig nu men är ju välkommen. Abborren kommer vara varmrökt och ligga på brödet som ska krossas i morteln. Klart även med det övriga: hackat ägg, rödlök, gräslök, sikrom och kvarg på brödet. I morteln under brödet kommer en ljummen ”hovmästarsås” och lite krispig friterad kapris.

Tanken är då att röka med pistolen under brödet på kanten, när man sedan krossar brödet med mortelstöten väller det ut rök, skönaste rökeffekten på länge, jäkligt bra. Vi pratar både smak och känsla här. Känslan av nyrökt macka dunkar på och smaken, själva smaken dunkar också på av fin rök som det alltid gör med pistolen. Under service när det brallar på hos oss kommer det bli jäkligt rökigt i luckan men vad gör man inte för konsten? 

Allt för konsten

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Förnya stort med smått – nu ska inredningen vara flexibel

Förnya stort med smått – nu ska inredningen vara flexibel

En rådande trend på dagens caféer och restauranger är behovet av flexibilitet. Det ska var enkelt att flytta runt inredning. Man ska kunna sitta ensam eller i stor grupp. Samtidigt som det helst ska kännas hemtrevligt. ...

Nyheter