Annons

Brutalt viktigt fett…

Fettet, det brutalt viktiga fettet på ett lamm, det hittas på bringan. Nu kommer vi att köra igång med menyn i slutet av februari så de första vårlammen kommer inte vara här då vilket de faktisk kommer vara bara några veckor efter det att vi har startat med det nya. (herregud, vår, man börjar ana en lite känsla snart? Elller?) Så jag testar lite här nu för jag ska ha bringa så fort det bara går.
Annons

Fettet, det brutalt viktiga fettet på ett lamm, det hittas på bringan. Nu kommer vi att köra igång med menyn i slutet av februari så de första vårlammen kommer inte vara här då vilket de faktisk kommer vara bara några veckor efter det att vi har startat med det nya. (herregud, vår, man börjar ana en lite känsla snart? Elller?) Så jag testar lite här nu för jag ska ha bringa så fort det bara går.

Jag gillar fettet som sagt, på en ytterfilé som man steker blir fettet oftast bra men lite dubbel är jag, köttet tar över och låter inte fettet få tala på ett vårlamm när de kommer, varför? Jo, köttet smakar inte så mycket, alldeles för milt för min smak från ett vårlamm på ytterfilén. Men bringan från ett vårlamm med mycket fett över stor yta ovanpå (kappan) och även inne i i själva tunnbringan under kappan smakar mycket lamm även på ett vårlamm. Hela detaljen är en fettbomb, jag älskar det.

Testar nu då med bringor som jag bara bagar med vitlök, rosmarin, timjan, citronskal och salt, sjukt mör ska den vara. Sätter i press och låter kallna. Snittar kappan sen som ett ankbröst och steker krispig med extra vitlök och ört, en bomb, jag älskar!
Till detta så är det ju jävligt klokt att tänka fräschör och inte så mycket fett i övrigt. Tre smaker på tapeten: tomat, pepparrot och kronärtskocka, eventuellt dill också och då är vi uppe i fyra, vi får se, återkommer.

Så jävla gott i pannan 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...

Nyheter