Annons

Brysselkål kan vara gott…

Har bra minnen från uppväxten av i stort sett all mat som finns. Alla råvaror och olika sorters mat har jag gillat. I stort sett alltså, det finns några få saker jag inte gillade när jag var liten, brysselkål är en av dem. Vem har lite fått tvinga i sig sönderkokta brysselkål till någon söndagsstek eller kanske till skinkan på julen?
Annons

Har bra minnen från uppväxten av i stort sett all mat som finns. Alla råvaror och olika sorters mat har jag gillat. I stort sett alltså, det finns några få saker jag inte gillade när jag var liten, brysselkål är en av dem. Vem har lite fått tvinga i sig sönderkokta brysselkål till någon söndagsstek eller kanske till skinkan på julen?
Brysselkål är trots min eviga kärlek till kål generellt inte någon av kioskvältana på mina menyer, innan har man ju ”fuskat” in Bryssel genom att att plocka bladen och dressa dem lätt, men det är ju så sjukt uttjatat. Nej, friterad brysselkål är en ny favorit, allt friterat är gott, till och med brysselkål. Bara kryssar med kniv rakt uppifrån och nästan hela vägen ner till roten, sedan fritera och direkt sen från fritösen ner i en god marinad. Vi kör nu med en sojamarinad med ingefära och chili (kålen går till renen på menyn med pumpapuré och svamp) men där sätter bara fantasin stopp, det ska vara tryck i marinaden av både syra, sälta och sötma, soja är bra men inte livsviktigt.

För den som inte gjort det innan: testa att fritera och marinera brysselkål, det kan vara gott

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.