Annons

Cornflakes och pistagenötter i godaste kaffegodiset…

När gästerna är framme vid kaffe efter middagen i Galleriet dunkar vi på med lite sött, älskar sött, allt sött.Oskar som pillar med det söta är sjukt vass på praliner och det schyssta sådana han oftast producerar till det söta, bland annat. Vi har för tillfället marmelad av bergamott, en solroskaka och en pistagebräck istället för praliner just nu. Praliner i detta kök funkar inte under sommaren, tempereringen är omöjlig, vi har för varmt överallt.Men det här bräcket; herregud, så otroligt enkelt och så sjukt omöjlig att sluta äta.
Annons

När gästerna är framme vid kaffe efter middagen i Galleriet dunkar vi på med lite sött, älskar sött, allt sött.
Oskar som pillar med det söta är sjukt vass på praliner och det schyssta sådana han oftast producerar till det söta, bland annat. Vi har för tillfället marmelad av bergamott, en solroskaka och en pistagebräck istället för praliner just nu. Praliner i detta kök funkar inte under sommaren, tempereringen är omöjlig, vi har för varmt överallt.
Men det här bräcket; herregud, så otroligt enkelt och så sjukt omöjlig att sluta äta.
Ibland kan det vara förlösande med något så enkelt som omväxling mot pralinerna, kommer snart längta efter dom men just nu trycker jag pistagebräck.

Så löjligt enkla att göra är dom också. Bara blandar, rostade pistagenötter med massor av cornflakes och pistageolja. Smälter vit choklad och blandar i pistageblandningen, det suger choklad kan jag säga. Men när mängderna känns bra trycker man upp den ljumna blandningen i plastade bleck och ställer i press i kyl. Sedan då, bryter man ut fina bitar att servera till kaffet. Just nu är det här godiset det absolut godaste som finns, ingen pralin i hela världen har en sportslig chans, galet. 

Plockvänliga direkt ur lådan, hur ska man kunna hålla sig!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter